NETKO VIŠE, NETKO MANJE

Ovako su hrvatski uspjeh popratili u BiH, Srbiji i Sloveniji

24.01.2013 u 13:01

Bionic
Reading

Trijumf hrvatskih rukometaša u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva protiv Francuske spomenuli su i u susjednim državama. Netko više, netko malo manje

U Bosni i Hercegovini Klix je izašao s naslovom 'Hrvatska potopila svjetske i olimpijske prvake'. Autor piše kako su 'branitelji naslova i aktualni olimpijski pobjednici, koji su posljednjih godina toliko puta spustili rampu Hrvatskoj, u srijedu bili nemoćni protiv jake, moćne i razigrane ekipe Slavka Goluže. Poveli su Francuzi s 2:0 i to je bilo sve što su imali. Ostali su bez šanse da postanu prva reprezentacija koja je triput zaredom osvajala svjetski naslov.'

Dnevni avaz navodi kako je Hrvatska razbila Francusku za polufinale. U kratkom izvještaju piše 'odlična igra u obrani naših susjeda presudila je u ovoj utakmici gdje Francuzi nisu imali rješenja u napadu'.

Slovenija se bavi prolaskom svoje reprezentacije, ali je i hrvatski uspjeh dobio prostora. Delo ima naslov 'Hrvatska eliminirala branitelja naslova', novinar tog medija navodi kako je Francuska samo u uvodnim minutama bila bolja, a zatim je stvar u svoje ruke preuzela Hrvatska koja je zasluženo slavila.

Slovenski Dnevnik dodaje kako je Hrvatska izbacila aktualnog prvaka bez obzira što joj je u prvoj minuti isključen Drago Vuković te kako je do uvjerljive pobjede stigla u zadnjih deset minuta utakmice.


U Srbiji je većina portala ignorirala uspjeh hrvatske reprezentacije. No nisu svi. Mondo piše kako su Hrvati očerupali pijetlove te da su usprkos crvenom kartonu Vukovića imali prednost gotovo od početka do kraja dvoboja. Prema njima Francuzi nisu pronašli način da ozbiljnije ugroze Hrvate.

B92 piše kako su Hrvati u najzanimljivijem četvrtfinalnom okršaju srušili Francusku mnogo uvjerljivije nego što je to bilo tko očekivao. U izvještaju stoji kako je Francuska samo na početku povela, ali da su Hrvati vodili tijekom cijelog susreta, a ključnu prednost su napravili u uvodu drugog dijela.