svaka čast

Ovako pošten potez na nogometnom travnjaku je prava rijetkost!

07.09.2017 u 13:29

Bionic
Reading

Steffen Wohlfarth oduševio je njemačku javnost kada je namjerno promašio kazneni udarac u niželigaškom dvoboju Ravensburga i Bissingena, jer je dosuđen nakon što se protivnički branič zbunio i uhvatio loptu u ruke...

Najbolji njemački nogometaši ovog će vikenda ponovo biti u akciji nakon dvotjedne pauze u Bundesligi, a kolege iz niže lige pokazali su im ove srijede što je 'fair play' na travnjaku.

Naime, u niželigaškom obračunu Ravensburga i Bissingena dogodio se doista rijedak potez u nogometu. Bilo je to djelo domaćeg nogometaša Steffena Wohlfartha koji je namjerno promašio kazneni udarac, iako mu nitko ne bi zamjerio da ga je pretvorio u pogodak.

Ne, nije se radilo o pogrešci suca koja je dovela do penala. Kazneni udarac bio je čist 'ko suza, jer je branič ulovio loptu rukama u 16-ercu i arbitru nije preostalo drugo nego pokazati na bijelu točku.

No, Wohlfarth je uzeo u obzir da je protivnički igrač napravio pogrešku zbunjen, jer je mislio da je čuo sudački zvižduk i  da je igra prekinuta. Nije htio iz toga profitirati, u Ravanesburgu očito priznaju samo teškom mukom izborene golove.

Autor: Youtube

Njemačka javnost oduševljena je time, jer to je čista suprotnost Stefanu Kiesslingu i njegovom fantomskom golu iz listopada 2013. godine koji je bio vrh nepoštenja u Bundesligi. Bivšem napadaču Bayera nikad nije oprošteno što nije pošteno priznao da lopta nije s prave strane završila u mreži...