dok se ivan ne oglasi

Ovako o Rakitićevom nedolasku u reprezentaciju govore njemu najbliži prijatelji

30.05.2019 u 17:59

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se do petka u Omišu za nadolazeći kvalifikacijski ogled protiv Walesa. No, izbornik Zlatko Dalić na ovom prvom dijelu priprema nema nekoliko važnih igrača, između ostalih i Ivana Rakitića

Nakon što je u jedinom hrvatskom sportskom dnevniku ovog četvrtka objavljen tekst u kojem se pretpostavlja što bi bio razlog otkazivanja Ivana Rakitića izborniku Daliću te nedolazak na sljedeći kvalifikacijski ogled protiv Walesa, pokušali smo doznati i drugu stranu priče.

I moramo se složiti s autorom teksta objavljenog u SN-u kako je kod Rakitića svojevremeno tinjalo nezadovoljstvo, jer uoči prijateljskog ogleda protiv Mađrske, u ožujku 2016. godine, dok je Hrvatsku vodio Ante Čačić, veznjak Barcelone bio je na granici otkazivanja reprezentaciji.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ipak, dokapetan reprezentacije u tom se trenutku predomislio, a s dolaskom Zlatka Dalića na klupu Hrvatske, veznjak Bracelone doživio je preporod te postao, iako se ponekad nepotrebno sumnjalo u njega, najvažniji kotačić reprezentacije.

Priča oko Rakitićevog rastanka od reprezentativnog dresa aktualizirala se uoči odlaska na SP u Rusiju, kada je u intervjuu za tportal najavio da bi mu to mogao biti zadnji turnir u hrvatskom dresu.

>> Ovakva odluka Ivana Rakitića rastužila bi sve u Hrvatskoj!

No, svjetsko srebro, prekrasni dočeci, ljubav navijača i sve ostalo što je popratilo najveći uspjeh hrvatskog sporta, u kojem je itekako velik Rakitićev udio, nagnali su ovog zahvalnog i radišnog igrača na nove reprezentativne izazove.

Nakon povratka iz Rusije, on i Domagoj Vida prvi su ušli u 'žrvanj', a za razliku od nekih njegovih suigrača, Rakitić je vrlo brzo dohvatio formu potrebnu za igranje na najvišoj razini.

I stoga se nagolimani umor, zbog kojeg je sada otkazao izborniku Daliću, uz kronične bolove u 'zadnjoj loži', može i mora prihvatiti kao jedino objašnjenje njegova nedolaska u reprezentativno okruženje.

Iz krugova bliskih Ivanu, a jedan od njih čuo se i ovog četvrtka, potvrdio nam je da Ivan o odlasku iz reprezentacije ne razmišlja.

'Pa da se htio oprostiti od reprezentacije, mogao je to učiniti odmah nakon povratka sa svjetskog prvenstva. Jer odlazili su tada i drugi igrači, i sigurno nikoga taj odlazak ne bi šokirao. Međutim, ostao je uz reprezentaciju, ušao je u novi kvalifikacijski ciklus i sigurno se ne bi sada odlučio na tako drastične poteze', rekla nam je osoba koja je na dnevnoj bazi u kontaktu s Ivanom Rakitićem.

Prema tome, nemamo što drugo dodati, nego vjerovati da je to istina, te se veseliti što će Ivan kroz dvadesetak dana, kada odradi terapiju, u Hrvatsku i Dalmaciju doći na godišnji odmor. Jer i on, bez obzira na neugosnost koju je doživio na Ugljanu, voli Hrvatsku te ima status najveće svjetske nogometne zvijezde.