0°C, JAK ISTOČNI VJETAR

Ovako izgleda Kostelićeva 'siesta' u snijegom zatrpanom šatoru

02.04.2016 u 08:54

Bionic
Reading

Prije nešto manje od mjesec dana Ivica Kostelić je hrabro najavio svoju novu veliku avanturu. Naravno, riječ je i održao, a već drugog dana osjetio je snagu prirode. S prijateljima je ostao uživati u 'ledenoj' Siesti, skriven u šatoru, daleko od civilizacije

Avantura koju je prije nešto manje od mjesec dana Ivica Kostelić najavio - krenula je u četvrtak.

'Tijekom dana su bili dobri vremenski uvjeti, a očekuje se da će sjevernoistočni vjetar tijekom noći dosegnuti olujnu snagu. Pronašli smo dobro zaklonjeno mjesto za kampiranje. Snježni pokrivač je bio dobar i to je jako važno', napisao je Kostelić, a već u petak doživio je puno neugodnije iskustvo.

No zbog loših vremenskih uvjeta, od četvrtka se nisu pomaknuli ni za centimetar, a kamoli koji metar ili kilometar. I opisao je Ivica kako je to izgledalo u petak.

0km in 24 hrs ??
Privremeni. 0°c, vjetar u prosjeku 20 m / s, oblačno i snijeg. Nakon idiličnog jučerašnjeg početka, Island nam pokazuje da je zloglasan i svoju lošu narav. Jak istočni vjetar, vidljivost je 'nula', mi smo odsjeli u šatoru, van izlazimo samo očistiti snijeg. Ja zapravo uživam u lijenom danu, daleko od ometanja moderne civilizacije. Siesta... S čepićima za uši (šator je vrlo glasan na ovom vjetru).

Podsjetimo, Ivica je krenuo u avanturu 'TRANSICELAND2016', odnosno preko Islanda namjerava prijeći na skijama i pješice. Dužina traverze je oko 730 kilometara s predviđenim trajanjem od 39 +/- 5 dana, a s njim su dvojica pratitelja. Ruta slijedi pravac sjeveroistok - jugozapad sa startom na vrhu poluotoka Melrakkasletta (9 km južno od polarnog kruga) i ciljem u Reykjaviku. Start je zakazan 31. 3.

Za kraj Ivica je ostavio koordinate gdje se trenutno nalazi - usred ničega, odnosno OVDJE

DAY20km in 24 hrs ??Temp. 0°C, wind E average 20m/s, cloudy and snowing.After an idyllic start yesterday, Iceland is...

Posted by Ivica Kostelic on 1. travnja 2016