finale kupa, srijeda, 18 sati

Ovako hrabru najavu Nenada Bjelice nismo nikad čuli

21.05.2019 u 11:09

Bionic
Reading

'Dinamo želi osvojiti duplu krunu, ima najveću kvalitetu u Hrvatskoj i svakoj utakmici pristupa kao da je favorit,' izjavio je trener zagrebačkog kluba Nenad Bjelica na konferenciji za novinare održanoj u utorak prije polaska u Pulu gdje će u srijedu (18 sati) igrati finale Hrvatskog kupa protiv Rijeke

'Prihvaćamo svaku utakmicu kao favoriti, nemamo problem s tim. Dinamo ima najveću kvalitetu u Hrvatskoj. Kad igraš u Dinamu, moraš se znati nositi s tim. Imamo titulu, želimo duplu krunu, a momčad je jako gladna i motivirana za tim uspjehom. Sjajna je atmosfera u ekipi i imamo sve preduvjete za dobar rezultat. Pritisak u Dinamu uvijek postoji, a ovi momci se mogu nositi sa svakim pritiskom,' rekao je Bjelica novinarima.

Finale Hrvatskog kupa Dinamo - Rijeka se igra na stadionu Aldo Drosina u Puli u srijedu od 18 sati.

'Jako se radujemo utakmici i jedva čekamo da počne. Spremni smo, a osim Muse cijela je momčad na raspolaganju. Želimo kao i svaki put do sada dati sve od sebe i pobijediti. Imamo protivnika koji je ove godine pokazao da je uz Dinamo najbolja ekipa u Hrvatskoj, a to se vidjelo i u našim međusobnim utakmicama - bile su dosta izjednačene i detalji su odlučivali. Poštujemo ih maksimalno, ali vjerujemo da ćemo biti bolji u finalu i osvojiti Kup', kazao je Bjelica.

  • +16
Hrvatski telekom Prva liga, 33. kolo, HNK Rijeka - GNK Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

On smatra da Rijeka može biti opasna u kojem god sastavu da igra, ali ističe da će njegovi igrači biti spremni na sve.  

'Vidjet ćemo kako će se postaviti u finalu Kupa, bit ćemo spremni na sve mogućnosti. Ono što je važno je to da moja ekipa bude na visokom nivou i da ispune sve zadatke sa stopostotnom odgovornošću i velikim angažmanom', ocijenio je, dodavši kako želi da njegovi igrači dominiraju i stvaraju šanse.

'Želimo dominirati i stvarati šanse. Vjerujem da ćemo ugroziti vratara Slugu još više, ali biti i efikasni, to nam je nedostajalo pred golom zadnji put. Treba nam koncentracija od prve do zadnje minute', kazao je Bjelica. 

Osim njega na konferenciji je bio i Emir Dilaver koji ističe kako on i njegovi suigrači točno znaju što ih čeka u finalu Kupa

'Četiri puta smo igrali s njima, podjednake su bile situacije u svim ogledima. Spremni smo i dat ćemo sve od sebe da im uskratimo prilike za golove. Vjerujem da ćemo pobijediti i osvojiti Kup, imamo puno samopouzdanja i to je to. U Rijeci uvijek čekaju na naše greške, ali za nas neće biti problema jer ćemo biti maksimalno koncentrirani,' rekao je Dilaver.

'Oni imaju veliku kvalitetu u napadu, imaju dosta kvalitete u prvoj liniji, zato i zabijaju toliko golova. Brzi su u tranziciji, imaju igrače koji to mogu završiti. Znamo što nas čeka, zato smo fokusirani kako nam se to ne bi dogodilo,' rekao je na kraju stoper Dinama.