A SADA JE NBA ZVIJEZDA

Ovaj je Argentinac svjedočio kako Divac baca šahovnicu

18.08.2014 u 21:50

Bionic
Reading

Argentinski košarkaš Luis Scola i član NBA momčadi Indiana Pacers ovih je dana boravio u Beogradu, a za tamošnje je medije otkrio kako je 1990. godine, na SP-u u Argentini, svjedočio Divčevom otimanju 'ustaške' zastave

Argentinski košarkaš Luis Scola izjavio je da je 1990. kao desetogodišnjak s terena pratio kako tadašnja Jugoslavija u finalu Svjetskog prvenstva u Buenos Airesu pobjeđuje Sovjetski Savez 92:75.

Scola tvrdi da je vidio kako je tadašnji centar Jugoslavije Vlade Divac oteo jednom navijaču hrvatsku šahovnicu.

'Bio sam jedan od dječaka koji su čistili parket. Provodio sam po cijele dane u dvorani, gledao sve utakmice. Bio sam na terenu i kada se dogodio čuveni slučaj Divca sa zastavom. Vidim se i u dokumentarnim kadrovima filma 'Nekad braća'. Naravno, ništa mi nije bilo jasno, a niti su mi roditelji znali objasniti što se događa. Kasnije, kada se ovo rasplelo shvatio sam i taj događaj za vrijeme slavlja Jugoslavije', rekao je Scola, koji je bio u Beogradu argentinskom reprezentacijom na 'Trofeju Beograd'.

Vlade Divac, koji je glavni 'glumac' ESPN-ovog filma, na premijeri filma objasnio je što se dogodilo sa zastavom te 1990. godine.

'U Hrvatskoj se priča da sam gazio hrvatsku zastavu. To nije bila hrvatska, već ustaška zastava. Pratio sam dečka kako dolazi na parket i rekao mu da ta zastava nema što raditi među igračima. Odgovorio mi je da je jugoslavenska zastava smeće, tad sam istrgnuo njegovu i bacio je.'