DIV IZ SPLITA

Ovaj hrvatski košarkaš apsolutni je rekorder, znate li u čemu?

26.02.2014 u 18:39

Bionic
Reading

Splitski 34-godišnji centar Bruno Šundov potpisao je ugovor s mađarskim klubom Jaszberenyi do kraja ove sezone

Ovaj 221 centimetar visoki centar koji je tijekom karijere promijenio brojne klubove, zadnji angažman prije ovoga u Mađarskoj imao je u Al Shababu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje trenutačno igra i njegov vršnjak Mario Kasun

Bivši centar Splita i Cibone nastupao je tijekom karijere za pet NBA klubova, Dallas Maverickse, Indiana Pacerse, Boston Celticse, Cleveland Cvalierse i New York Kinckse. U cijeloj karijeri ovaj centar meke ruke promijenio je ukupno 24 kluba, po čemu je europski rekorder. Još kao juniora KK Split na NBA draftu su ga 1998. u 2. rundi kao ukupno 35. pick izabrali Dallas Mavericksi gdje je uz golobradog Nijemca Dirka Nowitzkog pokušavao izboriti svoje mjesto u momčadi. Na koncu se pokazalo kako u NBA nije mogao igrati na razini kakva se od 221 cm visokog igrača očekivala i odlučio se vratiti u Europu. Najveći uspjeh svakako mu je titula prvaka Europe 2004. u dresu Maccabija kada mu je suigrač bio Nikola Vujčić.

S obzirom da fizički izgleda sjajno i da je brinuo o svom tijelu svih ovih godina, nema sumnje kako će Šundov odigrati još nekoliko sezona i naravno u svoj CV pridodati još poneki klub.