LEGENDA ISKRENO

'Ovaj Euro je jednako loš kao onaj kojeg je osvojila Grčka!'

06.07.2016 u 09:28

Bionic
Reading

Bivši njemački nogometni reprezentativac Paul Breitner razočaran je nivoom nogometa viđenim ove godine na Euru u Francuskoj...

Mali broj postignutih golova, tvrde utakmice, mnogo ekipa s limitiranom kvalitetom te Portugal koji grabi prema finalu bez ijedne pobjede. To su stvari koje ljubiteljima nogometa smetaju na ovogodišnjem Euru, a konačno je i jedan stručnjak digao svoj glas i iskreno rekao što misli o europskoj nogometnoj smotri.

'Zasad je ovo bilo jednako loše Europsko prvenstvo kao ono 2004. godine u Portugalu. Ovaj model je dno dna svakog Eura. Tu su momčadi koje na turniru najboljih nikome ne bi nedostajale. Sve zato što je Uefa krenula putem Fife: primaran joj je novac,' izjavio je 64-godišnji Paul Breitner za Servus TV.

'Previše je utakmica, Euro traje predugo. A to što je Portugal bez pobjede u polufinalu dovoljno govori o kvaliteti Eura. Uvjeren sam da u budućnosti ovaj model Eura neće postojati,' dodao je svjetski prvak iz 1974. godine koji je za Elf odigrao 48 utakmica u svojoj reprezentativnoj karijeri, a može se pohvaliti i nastupima za Bayern te Real Madrid.

Kallen: Format Eura je uspješan

Direktor Eura u Francuskoj Martin Kallen u utorak je pak izjavio kako se format sa 24 reprezentacije koji se po prvi put koristi ove godine u Francuskoj pokazao kao uspješan, jer će povećati popularnost nogometa u manjim zemljama.

'Ovaj format je bio uspješan. Vidjeli smo dvije momčadi, Island i Wales, koje su otišle u turniru dalje no što je itko smatrao mogućim i to je dobra stvar. Ovaj turnir otvara nove prostore za nogomet, mislim da će se dogoditi porast popularnosti u nekim zemljama što će dovesti do toga da će se više djece početi baviti nogometom', rekao je Kallen.

I na sljedećem EURU koji će se 2020. godine igrati diljem kontinenta nastupit će 24 reprezentacije, dok format za dalje još nije određen.

'Za sada ne znamo kakav će format imati EURO 2024., ali vjerujemo da će ostati ovakav jer je turnir u Francuskoj bio jako dobar', zaključio je Kallen.