bili idu po pobjedu u pulu

Ova poruka Hajdukova trenera razveselit će navijače splitske momčadi; ali važno je znati da u Puli neće biti dva važna igrača

16.07.2022 u 15:26

Bionic
Reading

Nakon poraza u SuperSport Superkupu od Dinama prošlog vikenda, nogometaši Hajduka okreću se prvenstvenim obvezama. U 1. kolu nove sezone, SuperSport Hrvatske nogometne lige, Splićani u nedjelju od 21 sat (MAXSport, MAXtv) gostuju kod Istre 1961 u Puli

Iako su imali razloga za nezadovoljstvo, jer u prvoj su utakmici (n)ove sezone ostali bez trofeja, Hajdukovi navijači ipak su puno sretniji ušli u vikend u kojem će njihovi ljubimci gostovati kod Istre 1961.

Naime, Marko Livaja, a svi znamo koliko on znači Hajdukovim navijačima, produžio je ugovor do 2027. godine.

I zato na krilima te vijesti Valdas Dambrauskas, trener Splićana, očekuje dobar ulazak u sezonu. U sezonu u kojoj se priželjkuje više od drugog mjesta. Odnosno, zna se što.

'Za nogometnog navijača početak sezone je uvijek uzbudljiv. To je doba nade, a iza nas je najpasivniji dio godine. Znamo koliko je teško igrati u Puli. Ambiciozna su momčad s ambicioznim trenerom. Teško je znati koliko će oni biti dobri. Doživjeli su dosta promjena, stiglo je puno novih igrača. Na početku sezone uvijek ima nepoznanica, ali bez obzira to moramo gledati sebe. Nakon utakmice protiv Dinama, odradili smo dobar tjedan treninga. Čekaju nas utakmice svaki tjedan i možemo vidjeti napredak puno brže', rekao je u najavi utakmice trener Hajduka Valdas Dambrauskas, a prenosi Dalmatinski portal, koji je Puli ne može računati na Nikolu Kalinića i Marca Fossatija.

'Bit će prisilnih izmjena, ali imamo više od 20 igrača. Na početku sezone svi vjeruju da mogu pomoći momčadi. Mislim i ja to, vidim to na treninzima, pogotovo mladi igrači koji 'umiru' za šansu. Bit će prilika za njih, ali moraju biti spremni. Ja uvijek gledam pozitivne stvari'.

Je li prednost Hajduka što je igrao već jednu utakmicu?

'Sigurno. Igrali smo i četiri prijateljske utakmice u Austriji. Vjerujem da će s utakmicama naša forma rasti'.

  • +37
Supersport Superkup 2022: Dinamo - Hajduk Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic

Istra je protekle sezone bila vrlo neugodna (op.a., prošle sezone u 26. kolu igranom u Puli bilo je 1:1)?

'Mogu biti nezgodni. Imaju odličnog trenera koji ima vrlo hrabar pristup i igračima daje dobre temelje za budućnost. Sigurno imaju plan kako nas zaustaviti, ali gledamo sebe. Imamo kvalitetu, energiju, entuzijazam i sve što je potrebno za pobjedu'.

Što možete poručiti navijačima?

'Oni žive za ovaj klub, žive za nadu. Uvijek govorim svima da je naša obveza vratiti im to i učiniti ih sretnima. Pokušavamo igrati napadački nogomet, biti gladni na terenu, ali u nogometu nemaš uvijek dobar dan. Mogu im obećati, da ćemo u svakoj utakmici ići na pobjedu. Nekad ćemo uspjeti, nekad ne, ali želimo da naši navijači budu sretni i pjevaju iza utakmice', zaključio je Dambrauskas.

>> Hrvatski nogomet samo na kanalima MAXSport!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na kanalima MAXSport 1 i MAXSport 2 na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

Prijenosi utakmica odvijati će se na novoosnovanim MAXSport programima, a za sve one koji su propustili TV prijenos zbog obaveza ili su propustili najbolje golove pojedinog kola to mogu u svakom trenutku vidjeti ekskluzivno na tportalu (#MAXSport). Naravno, uz to na tportalu možete vidjeti i video sažetke najboljih trenutaka s utakmica nakon svakog odigranog kola kao prve izjave trenera nakon utakmice.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport
Standings provided by SofaScore LiveScore