bronca za utjehu

Lindsey Vonn na rubu suza: Ništa od zlata na olimpijskom oproštaju!

21.02.2018 u 08:45

Bionic
Reading

Talijanka Sofia Goggia osvojila je zlato u spustu na Igrama u Pjongčangu ove srijede, a Lindsey Vonn morala se zadovoljiti broncom na svom olimpijskom oproštaju...

Podsjetimo, 33-godišnja Amerikanka je apsolutna rekorderka sa 81 pobjedom u Svjetskom kupu, no na olimpijskim igrama u karijeri je osvojila tek jedno zlato u Vancouveru 2010. godine i nadala se novom na svom olimpijskom oproštaju u Pjongčangu.

  • +4
Američka skijašica Lindsey Vonn na Igrama u Pjongčangu 2018. Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia

No, nakon što je napravila pogrešku i ostala bez medalje u superveleslalomu, Lindsey Vonn morala se zadovoljiti broncom u spustu ove srijede. Zlato je osvojila Talijanka Sofia Goggia, a srebro Ragnhild Mowinckel.

'Nedostajat će mi olimpijske igre. Da barem mogu nastaviti skijati, da barem moje tijelo ne boli toliko,' izjavila je Vonn na rubu suza nakon osvojene medalje.

Lindsey se ipak ne namjerava oprostiti od skijanja nakon Pjongčanga, već će nastupati u Svjetskom kupu i sljedeće sezone. Još uvijek lovi Ingemara Stenmarka i njegovih 86 pobjeda, a kad ih nadmaši postat će najveće skijaško ime svih vremena...