stara dama traži trenera

Ova Allegrijeva izjava mogla bi biti veliko upozorenje trenerima koji dolaze u Juventus

17.05.2019 u 17:54

Bionic
Reading

Talijanski nogometni prvak Juventus u petak je objavio kako Massimiliano Allegri (51) neće voditi momčad u sljedećoj sezoni.

Iz Juventusa su za subotu najavili konferenciju za medije na kojoj će sudjelovati Allegri i predsjednik kluba Andrea Agnelli.

No, dok se čeka ovo službeno obraćanje, Allegri je očito pun gorčine na ovakav rasplet te je iznio neka svoja razmišljanja.

'Spalili bi me na lomači da nisam donio nekoliko trofeja!, kazao je Allegri nedavno.

  • +3
Liga prvaka, četvrtfinale: Juventus - Ajax Izvor: Pixsell / Autor: Mark Kerton/Press Association/PIXSELL

'U Juventusu me nikada nisu cijenili', dodao je Allegri, čiji će odlazak dio navijača Juventusa prihvatiti s olakšanjem.

Naravno, glavni razlog što ide je taj što nije osvojio Ligu prvaka, 

Allegri je na klupu torinski crno-bijelih stigao u ljeto 2014. te je u proteklih pet sezona osvojio isto toliko naslova prvaka Italije te četiri Talijanska kupa (2015-2018). U Ligi prvaka Juventus je pod Allegrijevim vodstvom dva puta stizao do finala, ali je 2015. izgubio od Barcelone, a 2017. od madridskog Reala.

Ove sezone sastav je ojačan Cristianom Ronaldom s ciljem što boljeg rezultata u Ligi prvaka, no Juventus je ispao u četvrtfinalu od Ajaxa pa se sezona može okarakterizirati neuspješnom iako je osmi uzastopni naslov prvaka Italije i teoretski osvojen čak šest kola prije kraja prvenstva.

Prije no što je preuzeo Juventus Allegro je četiri godine vodio Milan te je s crno-crvenima osvojio naslov prvaka Italije 2011., posljednji kojega je osvojila neka momčad prije početka još uvijek aktualne dominacije torinskog sastava.