veliki povratak

Otkriveno zašto je Zlatan Ibrahimović odabrao baš Milan: Ibra će i s 38 raditi razliku, a u klub nije došao zbog novaca...

29.12.2019 u 15:30

Bionic
Reading

Bivši igrač Milana Ruis Costa kaže kako se Zlatan Ibrahimović u Milan vratio iz ljubavi prema klubu i vjeruje kako će on na terenu raditi razliku i s 38 godina

Zlatan Ibrahimović se od 1. siječnja vraća u Milan s kojim je potpisao šestomjesečni ugovor vrijedan tri milijuna eura. Ako 38-godišnji švedski napadač zabije dovoljno golova i donese dovoljno bodova Milanu, onda će se ugovor produljiti na još godinu dana i donijeti mu još šest milijuna eura.

'Vraćam se u klub koji poštujem i grad koji obožavam. Tu sam da pomognem spasiti sezonu koja nije dobro počela', rekao je Ibrahimović kada se nakon sedam godina vratio u klub za koji je igrao od 2010. do 2012. godine.

U prvom mandatu u Milanu je u 85 utakmica zabio 56 golova i osvojio naslov prvaka Italije i Superkup. Iako ima već 38 godina, mogao je birati gdje će nastaviti karijeru nakon odlaska iz LA Galaxyja s kojim mu ugovor istječe krajem godine. Osim Milana, spominjali su se i neki drugi talijanski prvoligaši, a imao je i ponude iz brojnih arapskih i kineskih klubova koji svakako nude puno veće novce.

Mnogi se pitaju zašto je Ibra izabrao baš Milan koji je trenutno 11. na ljestvici Serie A. Da je u pitanju samo novac vjerojatno bi odabrao neki unosniji ugovor. Bivši igrač Milana Rui Costa je otkrio zašto je švedski napadač odlučio u Milanu odigrati jednu od posljednjih sezona u svojoj karijeri.

'Ibra je Ibra. Za njega godine nisu važne i svi će vidjeti da je i s 38 godina u sjajnoj formi. Zvijezda poput njega može napraviti razliku i siguran sam da nije došao zbog novaca. Došao je pomoći klubu koji mu je drag. Kada nekome poput njega Milan toliko puno znači, onda je to velika stvar za klub', rekao je Rui Costa.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Nenad Bjelica, Massimo, braća Sinković, Gordan Jandroković…