SOLIDAN HONORAR

Otkriveno koliko je dolara Miočić strpao u džep obranom titule prvaka

31.01.2018 u 08:23

Bionic
Reading

Stipe Miočić zaradio je 600 tisuća dolara svojom posljednjom pobjedom u Bostonu protiv Francisa Ngannoua, dok je njegov protivnik nagrađen s pola milijuna dolara, kao i Daniel Cormier s kojim će se sljedećim boriti...

Amerikanac hrvatskog podrijetla neko je vrijeme bio u ratu s UFC-om zbog honorara koje je smatrao preniskima za jednog teškaškog prvaka, a strašno ga je naljutilo kada je Alistair Overeem nagrađen s više dolara nakon meča u kojem ga je brutalno nokautirao.

  • +7
Stipe Miočić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Miočićevi honorari nakon toga se drže na 600 tisuća dolara po obrani naslova, a tako je bilo i u Bostonu. Njegov protivnik Francis Ngannou u džep je pak strpao pola milijuna dolara, kao i Daniel Cormier koji je istu večer obranio titulu u poluteškoj kategoriji.

Od prodanih prijenosa Stipe i ostatak društva također je dobio određeni postatak koji ostaje nepoznat.

Stipe Miocic vs Francis Ngannou, najbolji trenuci meča

Sve je to daleko od milijunskih nagrada koje su dobivali McGregor i Rousey u svoje vrijeme, no UFC borci počinju s honorarima od tek nekoliko desetaka tisuća dolara pa se nitko od spomenutih ne treba previše žaliti.

Miočić i Cormier međusobno će se boriti 8. srpnja, a vjeruje se kako će za tu borbu biti puno bogatije nagrađeni, jer osim okršaja morat će odraditi i trenerski posao u reality šou Ultimate Fighter.