uoči finske i ukrajine

Mandžukić trenirao odvojeno, čekaju se Perišić i novopečeni tata Luka Modrić

02.10.2017 u 21:24

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak navečer odradila je prvi trening u Maksimiru. Okupili su se svi pozvani i sposobni za igru osim Luke Modrića (rođenje djeteta), te Ivana Perišića i Duje Čalete-Cara koji su stigli nešto kasnije...

Hrvatska u petak 6. listopada u Rijeci igra pretposljednju utakmicu kvalifikacija za odlazak na SP 2018. u Rusiji protiv Finske. Izabranici Ante Čačića u ponedjeljak su navečer odradili trening na pomoćnom maksimirskom igralištu Hitrec-Kacijan, a u utorak ujutro putuju za Opatiju gdje će im biti baza uoči susreta na Rujevici.

>> Luka Modrić po treći put postao otac: Supruga Vanja rodila djevojčicu

Prvi su trening propustili Luka Modrić (ostao u Madridu zbog rođenja djeteta) te Ivan Perišić i Duje Čaleta-Car koji su stigli nešto kasnije. Mario Mandžukić radio je odvojeno od ostatka momčadi jer je jučer navečer igrao utakmicu pa je dobio 'poštedu' u vidu lakšeg rastrčavanja i razgibavanja. 

  • +12
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening, ponedjeljak, 2.10.2017. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Izbornik Čačić ima 'stotinu problema', Dejan Lovren je zbog bolnih leđa definitivno otpao za sraz s Finskom, ostao je u Liverpoolu gdje će pokušati sanirati ozljedu i možda bude spreman za gostovanje u Kijevu, protiv Ukrajine igramo u ponedjeljak 9. listopada. Za obje je utakmice otpao Nikola Kalinić, a Milan Badelj protiv Finske neće igrati jer odrađuje kaznu žutih kartona.

No, svi ostali su zdravi i spremni, a dobro raspoloženje na prvom treningu daje stanovitu dozu optimizma pred odlučujuće utakmice.