TAKTIKA ZA EL CLASICO

Otkriveno Guardiolino iznenađenje Mourinhu

01.12.2011 u 11:32

Bionic
Reading

Barcelona, to je nogometna abeceda, svoju lavinu uspjeha temelji na protočnoj igri s trojicom napadača, ali trener Guardiola je uveo taktičku raznovrsnost koju planira demonstrirati tijekom derbija u Madridu za deset dana

Španjolski Sport piše da je Guardiola spreman odreći se jednog napadača kako bi dobio dodatnu gustoću u veznom redu i tako lakše kontrolirao središnji dio terena.

'Za mene je uvijek najvažnija sredina. Tamo svaki igrač dobro dođe, što ih je više, to bolje', izjavio je Guardiola nedavno na pitanje što će mu Cesc Fabregas.

Prema španjolskim izvorima, na Santiago Bernabeu će se Barca postaviti u formaciju 3-5-2 u kojoj će Mascherano igrati jedinog stopera, a bokove će mu čuvati Puyol i Abidal.

Mjesta Busquetsa, Xavija i Inieste u vezi ne bi trebala biti sporna, a Sport piše da bi Messiju u napadu društvo mogao praviti Fabregas, a ne Villa ili Pedro. Za preostala dva mjesta teško je uperiti prstom u 'sigurne oklade'. Keita je u odličnoj formi, Sanchez također, tu su i Dany Alves, Abidal... Sigurno je samo da bi epicentar obrambenog dijela Barcine formacije trebao biti Busquets. Ova formacija otvara širok panel napadačkih rješenja Mourinhu i njegovoj navali, i upravo Busquets bi trebao biti 'Katica za sve' koji će preventivno razoružavati teško Realovo topništvo.

Podsjetimo, Barcelona uoči dvoboja s Realom (u međuvremenu će se odigrati još jedno kolo) unatoč utakmici više ima tri boda zaostatka i poraze li ih zahuktale Mourinhove trupe, Real će biti vrlo blizu povratka na španjolski tron.

Genijalnost Busquetsa svedena na četiri minute