Zato je odbio United

Otkriveni detalji transfera tinejdžera; nevjerojatno je kakvu su milijunsku proviziju dobili menadžer, ali i otac

30.12.2019 u 13:19

Bionic
Reading

Nakon što je objavljeno kako je Borussia Dortmund u svoje redove dovela iz Salzburga 19-godišnjeg norveškog napadača Erlinga Haalanda mnogi su se upitali zašto je otišao baš u taj njemački klub pored Manchester Uniteda i što se krije iza tog milijunskog posla

U ovoj sezoni Haaland je na 22 utakmice za RB Salzburg zabio 28 golova uz sedam asistencija što je bilo dovoljno da za njega interes pokažu bogati europski klubovi.

Ubrzo je objavljeno kako je fiksna odšteta od 20 milijuna eura za Haalanda bila ključ transfera, ali dan kasnije procurilo je kako ga je Borussia Dortmund zapravo platila oko 45 milijuna eura.

Naime, prema pisanju La Gazzette dello Sport i Tuttosporta Borussia Dortmund platila je odštetu od 20 milijuna eura RB Salzburgu, ali je uz to platila proviziju od čak 15 milijuna eura Haalandovom menadžeru Minu Raiole te još dodatnih 10 milijuna eura Alfu-Ingeu Haalandu, nekadašnjem napadaču Leedsa i ocu tinejdžerske zvijezde. Zaista je nevjerojatno kako im je to pošlo za rukom da zarade tako veliku proviziju pto samo govori kako je RB Salzburg zbog klauzule u ugovoru propustio priliku puno bolje zaraditi.

Prema toj računici ispada kako je Borussia Dortmund Erlinga Haalanda platila 45 milijuna eura koliko prema Transfermarktu i vrijedi Norvežanin. Uz sve to dodajmo kako će Erling Haaland zarađivati oko 150.000 eura tjedno.

No, pojavila se uz sve to i priča zašto je propao transfer Erlinga Haalanda u Manchester United i tko je glavni razlog. Prema pisanju engleskih medija 'glavni krivac' je upravo menadžer Mino Raiola koji od početka vodio pregovore i sve je na kraju zapelo na spomenutim provizijama, koje je United odbio platiti.

No, u cijeloj priči nije na odmet spomenuti kako Mino Raiola nije u najboljim odnosima s čelnicima Manchester Uniteda pa je tako očito napravio sve kako bi mladog napadača odvukao od tog trofejnog kluba iako je Erlingu Haalandu od malih nogu san bio zaigrati u engleskom Premiershipu.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Mia Dimšić, Nina Badrić, Davor Bernardić, Marin Rozić…