Pišu njemački mediji

Otkriven novi teniski skandal; igrač koji spada među 30 najboljih na svijetu te ima tri ATP titule namještao mečeve?

17.12.2019 u 09:00

Bionic
Reading

Novi teniski skandal otkrili su njemački mediji ZDF i Die Welt, a prema njihovim tvrdnjama pokrenuta je istraga protiv jednog njemačkog tenisača

Potpuno kaos zavladao je među tenisačima nakon što je pokrenuta istraga protiv njemačkog tenisača kojem se ne navodi ime (inicijali su M. H.), ali se doznaje kako se radi o poznatom igraču koji je rangiran među 30 najboljih na svijetu i koji iza sebe ima čak tri osvojena ATP turnira.

Kako njemački mediji pišu istraga traje više od godinu dana, a osim spomenutog tenisača u namještanju mečeva – koji su kako pišu naručeni s Istoka - navodno su sudjelovali i predstavnici Belgije, Francuske, SAD-a, Španjolske.

'Riječ je o mreži tzv. armenske mafije koja se masovno širi preko sedam država u Europi. Vrlo su inteligentni i varaju na najvišem nivou. Oni imaju ljude koji su odgovorni za račune, koji peru novac i uspostavljaju kontakt s igračima', kazao je zamjenik belgijskog javnog tužitelja.

Nakon što je ovaj skandal otkriven oglasili su se i neki tenisači, ali i tenisačice.

'Mislim da nisu u pitanju samo igrači koji tako rješavaju svoju egzistenciju. Među njima ima i dosta onih koji su bili među 50 najboljih na svijetu', dao je znakovitu izjavu za Die Welt tenisač Marco Trungelliti.

Ovaj skandal komentirala i njemačka tenisačica Andrea Petković.

'Poznajem velik broj igračica i igrača koje su kontaktirali. Uglavnom traže one igrače koji su iz siromašnijih zemalja', kazala je Petković.