PSG ne štedi

Otkriven još jedan nevjerojatan tajni podatak iz Neymarovog ugovora!

17.10.2017 u 11:17

Bionic
Reading

Neymar je potpisivanjem za PSG postao bolje plaćeni nogometaš od Lionela Messija i Cristiana Ronalda, a francuski Le Parisien otkriva kako u ugovoru ima i klauzulu o isplati dodatna tri milijuna eura ako osvoji Zlatnu loptu...

Podsjetimo, 25-godišnji brazilski napadač prešao je iz Barcelone u pariški klub uz rekordnu odštetu od 222 milijuna eura, a s 36.8 milijuna eura godišnje plaće postao je i drugi najplaćeni nogometaš svijeta, odmah iza Carlosa Teveza koji će i tako ubrzo raskinuti neuspješni ugovor s kineskim Šangajem.

  • +4
Edinson Cavani i Neymar Izvor: Reuters / Autor: BENOIT TESSIER

Neymar danas više zarađuje od Ronalda i Messija, a dnevnik Le Parisien otkriva dodatnu klauzulu u petogodišnjem ugovoru koja kaže da će dobiti dodatna tri milijuna eura svaki put kad osvoji Zlatnu loptu.

Radi se o nagradi za najboljeg nogometaša svijeta koju dodjeljuje France Football, a iako je ove godine Brazilac ušao u krug 30 kandidata, teško da će ju osvojiti.

No, već sljedeće godine mogao bi biti ozbiljan kandidat za osvajanje prestižne nagrade, što PSG namjerava bogato nagraditi.

Odluka uprave PSG-a da nagradi Neymara ako postane najboljim na svijetu nije besmislena, jer ne samo što će im se povećati prodaja dresova, televizijskih prava i ulaznica, već se ova nagrada obično daje najboljem igraču momčadi koja osvoji Ligu prvaka te godine, što će biti dodatni motiv Brazilcu za pohod na titulu koju pariški klub nikad nije osvojio...