što se događa?

Nijemci u strahu od nove blamaže: Nedopustivo za naš nogomet!

17.10.2017 u 09:35

Bionic
Reading

Nakon katastrofalnih rezultata njemačkih klubova u europskim natjecanjima u prva dva kola Lige prvaka i Europske lige, tamošnja javnost strepi od ponavljanja istog i ovaj tjedan...

Njemački klubovi posljednjih su godina igrali značajnu ulogu u europskim natjecanjima, a Bundesliga je držala drugo mjesto na Uefinoj ljestvici vrednovanja liga.

  • +11
PSG - Bayern, 2. kolo LP, 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: BENOIT TESSIER

No, katastrofalan start nove europske sezone to je promijenio, a njemački nogomet već je pao na četvrto mjesto iza engleskog i talijanskog. Sve je loše krenulo još ispadanjem Freiburga u kvalifikacijama za Europsku ligu te neuspjeha Hoffenheima u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a nakon neuvjerljivog prvog kola grupne faze u drugom je svih šest klubova iz Bundeslige dporaženo, uključujući i Bayern koji je stradao od PSG-a.

Bayern je jedini njemački klub koji se može pohvaliti pobjedom ove sezone, dok Leipzig i Hertha imaju po jedan osvojeni bod, a Borussia Dortmund, Köln i Hoffenheim niti jedan.

Njemački mediji uoči novih europskih utakmica strepe od nove blamaže koja bi njihov nogomet gurnula još niže, a Francuzi koji trenutno drže peto mjesto mogli bi čak zaprijetiti oduzimanjem jednog predstavnika u Ligi prvaka.

Protivnici su takvi da bi novi porazi zaista bili debakl. Naime, Bayern je domaćin Celticu, Borussia Dortmund gostuje kod ciparskog APOEL-a, a Leipzig dočekuje Porto u Ligi prvaka, dok u Europskoj ligi Hertha gostuje kod ukrajinske Zorje, Köln kod BATE Borisova, a Hoffenheim dočekuje Basaksehir.

Mogao bi to biti tjedan buđenja Bundeslige u Europi, dok bi novi porazi bez sumnje dodatno uzdrmali reputaciju njemačkih klubova na međunarodnoj sceni...