u klubu svjesni toga

Barcu bi samostalnost Katalonije u ovom trenutku posebno pogodila!

16.10.2017 u 14:39

Bionic
Reading

Barcelona se ovog ponedjeljka pohvalila kako nije samo muška nogometna momčad na vrhu španjolskog prvenstva bez ijednog poraza, već i nogometašice, rukometaši, košarkaši, igrači futsala pa čak i hokejaši na rolama. Baš zbog toga osamostaljenje Katalonije ne bi bila dobra vijest za klub koji bi pretrpio značajan sportski i financijski udarac...

Nogometaši Barce remijem kod Atletica nastavili su niz dobrih rezultata i sa sedam pobjeda iz osam utakmica čvrsto drže vrh ljestvice španjolskog prvenstva. Njihove kolegice imaju pak šest pobjeda iz šest utakmica i također su na vrhu, a za poraz ne znaju ni košarkaši, rukometaši, igrači futsala i hokeja na rolama Barcelone na otvaranju sezone.

  • +6
Atletico Madrid - Barcelona, 8. kolo Primere, 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: JAVIER BARBANCHO

Hvale se s tim podatkom iz sportskog društva FC Barcelona, a iako je klub podržavao referedum o samostalnosti Katalonije, jasno je od početka bilo da bi osamostaljenje bila jako loša opcija za njega, u financijskom i sportskom smislu.

Iz Primere su već upozorili da u tom slučaju Barcelona i klubovi iz Katalonije neće smjeti više nastupati, a isto bi se vjerojatno dogodilo i u drugim španjolskim natjecanjima.

Baš zbog toga uprava Barcelone u svojim istupima uvijek je pozivala na dijalog i mirno rješavanje političkih pitanja, po mogućnosti takvo da sportski kolekivi zbog toga ne ispaštaju.

Zasad je Španjolska i dalje cjelovita, a Barca vlada njezinim sportskim natjecanjima, u nadi da će biti dio njih sve do kraja ove sezone...