zaustavi se, vjetre

Otkriven je bizaran razlog zbog kojeg je Lyon prodao iskusnog stopera; stalno je prdio u svlačionici...

10.05.2022 u 13:17

Bionic
Reading

Marcelo Antonio Guedes Filho (34) brazilski je stoper koji već 18 sezona igra u Europi. No, Marcelo će u nogometnu povijest ući kao igrač koji je zbog bizarnog razloga zaradio otkaz

Marcelo Guedes (34) šest je sezona bio stup obrane Lyona u koji je 2017. godine stigao iz turskog Bešiktaša za šest milijuna eura. Iskusni je stoper odigrao 167 utakmica za 'lavove', zabio je i osam golova, no ove je zime iznenada dobio otkaz!

Navijači Lyona ostali su u čudu jer Marcelo je najbolje godine karijere proveo u dresu Olympiquea, a klub ga se odrekao preko noći te je kao slobodan igrač otišao u redove Bordeauxa. Sve se to odigralo još u siječnju ove godine, a sad je francuski sportski dnevni list L'Equipe otkrio bizarnu pozadinu cijele priče.

Naime, Marcelo je u Lyonu dobio otkaz jer je - prdio u svlačionici! I to nije sve jer Marcelu je to puštanje vjetrova pred suigračima bilo izuzetno smiješno. Ali, to se baš i nije svidjelo čelnicima kluba i sportskom direktoru Juninhu Pernambucanu pa su ga se odlučili riješiti.

Sve je kulminiralo nakon poraza od Angersa (3:0) u kojem je Marcelo bio jedan od najlošijih na terenu, ali je u svlačionici taj poraz odlučio 'proslaviti' na tradicionalan način - puštanjem vjetrova! Suigračima je njegov 'performans' bio više nego zabavan, ali u svlačionicu je upao Juninho i tu je 'pukla ljubav'.

Marcelo je nakon toga suspendiran i izbačen iz prve momčadi, a onda je u siječnju ove godine dobio otkaz te je kao slobodan igrač potpisao za Bordeaux. No, pitanje je koliko su 'žirondinci' profitirali njegovim dolaskom jer klub je posljednji na prvenstvenoj ljestvici, dva kola prije kraja ima teoretske šanse izboriti 18. mjesto koje jamči doigravanje za ostanak...