hajdučko srce iz hercegovine

Otkrivamo tko je Mario Čuić, junak pobjede Hajduka; na Maksimiru je napravio ono što u povijesti 'bilih' nikome do sada nije uspjelo...

13.07.2020 u 09:52

Bionic
Reading

Hajduk je u nedjeljnom derbiju 34. kola Hrvatski Telekom Prve lige na Maksimiru u najvećem hrvatskom derbiju pobijedio Dinamo 3:2. Junak 'bilih' je dvostruki strijelac Mario Čuić (19), tinejdžer koji je za Hajduk do sada odigrao samo šest utakmica u prvenstvu, a sad se promaknuo u spasitelja

Igor Tudor imao je dobar osjećaj kad je za veliki nedjeljni derbi s Dinamom na Maksimiru u početnih 11 ubacio 19-godišnjeg Marija Čuića.

Do jučer je Čuić odigrao samo pet utakmica za prvu momčad Hajduka, ali svojim je zalaganjem na terenu zaslužio priliku istrčati u najvećem hrvatskom derbiju od prve minute. Velika je to stvar jer Čuić je za 'bile' debitirao 11. lipnja protiv Istre 1961 u Puli te se u samo mjesec dana prometnuo u igrača koji se upisao u povijest Hajduka...

'Bili tić' Mario Čuić (19) rođen je 22. travnja 2001. godine u Tomislavgradu (BiH), najbolje se snalazi na poziciji ofenzivnog veznjaka, a pokazao je to baš protiv Dinama na Maksimiru. Do 14. godine igrao je za HNK Tomislav iz Tomislavgrada, a posljednjih pet godina je na Poljudu, u dresu Hajduka. Standardni je mladi hrvatski reprezentativac, igrao je za U-17 i U-19 selekciju, kombinirano je skupio 16 nastupa i dva gola.

Otac Tomislav bio je nogometaš, no poznatiji je kao jedan od boljih nogometnih sudaca u BiH, a Marijev mlađi brat Filip također je u Hajduku, u omladinskom pogonu. Ima Mario još dva mlađa brata - Davida i Tomu - a oni trenutno brane boje HNK Tomislava. Tu je i sestra koja je također nadarena sportašica... Sjajna obitelj ti Čuići, svaka čast!

A Maio je ove sezone odigrao i tri utakmice za drugu momčad Hajduka u 2. HNL, no važnije je istaknuti kako je s 12 zabijenih golova najbolji strijelac ovosezonskog prekinutog juniorskog prvenstva Hrvatske! 'Prebacivanje' u drugu momčad bila je nagrada, ali ovo što je napravio u derbiju s Dinamom. Za povijest Hajduka!

Naime, Mario Čuić postao je prvi nogometaš Hajduka koji je u prvenstvu Hrvatske u Zagrebu na Maksimiru zabio dva gola Dinamu! Nitko nikad, dok se nije ukazao 'bili tić' Mario Čuić! Prepoznali su njegov izvanserijski talent na Poljudu još krajem prošle godine kad su ga potpisali do 2024. godine, sad se samo treba nadati da će se što duže zadržati u Splitu. Zbog budućnosti Hajduka, ali i hrvatskog nogometa jer očigledno je da se radi o velikom potencijalu koji se mora u miru razvijati.

Najvažnije da se nogomet vratio. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

A koliko je ovaj tinejdžer oduševio na terenu, još je više oduševio svojim odmjerenim izjavama nakon utakmice. Smiren, bez euforije, maksimalno korektan... Samo neka nastavi ovako, skromnost je vrlina, on je sve što je trebao reći na najbolji način ispričao na terenu.

'Poseban je osjećaj postići dva gola za pobjedu na Maksimiru, ali ne bih isticao sebe. Ja sam član ekipe i to su njeni golovi', kazao je Čuić nakon pobjede protiv Dinama i skromno nastavio:

  • +11
Dinamo - Hajduk (34. kolo HT Prve lige) Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

'Ovu pobjedu posvećujem obitelji i svima koji su uz mene...'

Nogomet se vratio na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

Prokomentirao je Čuić i samu utakmicu...

'Mislim da smo zasluženo pobijedili, da je bila dominacija kroz cijelu utakmicu. Nakon što su oni dobili crveni karton mislim da smo to kontrolirali do kraja. Nismo imali sreće kod drugog primljenog gola, ali izvukli smo to na pravi muški način', kazao je junak pobjede Hajduka i najavio posljednja dva kola HT Prve lige:

'Moramo to nekako izvući, dati sve od sebe i dobiti te dvije utakmice pa kako bude...'

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

Hrvatska 1. liga

Slaven Belupo-Lokomotiva1:1
Dinamo Zagreb-Hajduk2:3
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb34244676
2.Osijek341711662
3.Lokomotiva34187961
4.Rijeka341771058
5.Hajduk341761157
6.Gorica3412111147
7.Slaven Belupo34981735
8.Varaždin34891733
9.Istra 196134592024
10.Inter Zaprešić34382317

Sljedeće utakmice

17.7.Slaven Belupo-Inter Zaprešić
18.7.Varaždin-Osijek
18.7.Istra 1961-Dinamo Zagreb
19.7.Lokomotiva-Gorica
19.7.Hajduk-Rijeka