KAD ON TAKO KAŽE

Otklonjene sve dvojbe oko Nike Kovača; hodajuća legenda Bayerna ušutkala i zadnje kritičare

13.09.2018 u 16:23

Bionic
Reading

Najbolji potez Bayerna ove godine dovođenje je Nike Kovača na trenersku funkciju. U njemačkom prvaku ne skrivaju da su oduševljeni sa hrvatskim stručnjakom

Niko Kovač uspješno je vodio Eintracht, ali mnoge je iznenadilo kada su u Bayernu objavili da će ih sljedečće sezone upravo on voditi.

Najbogatija bundesligaška momčad krenula je savršeno, a većina zasluge u tome vidi upravo u hrvatskom treneru. U Bayernu ističu kako su pogodili s dovođenjem Kovača na klupu, a oni koji pozorno prate zbivanja oko bavarskog ponosa mogu zaključiti da je ovog ljeta to bio najbolji potez.

'Njegovi treninzi su fizički vrlo jaki i momčad izgleda u vrhunskoj formi. Napravio je i taktičke promjene. To se vidjelo u Stuttgartu gdje smo zasad odigrali najbolju utakmici sezone ', izjavio je izvršni predsjednik Karl Heinz- Rummenigge.

'Kovač je različita generacija trenera od Ancelottija ili Heynckesa koji su bili dobri, ali stariji od njega. Niko jako dobro radi svoj posao i dočekan je s velikim simpatijama. Ima jasne ideje, jasno ih iznosi i momčad ga je dobro prihvatila. To je najbolji dokaz da smo izabrali pravog trenera', dodala je legenda kluba čije mišljenje cijeni svaki navijač pa su tako ušutkani i zadnji kritičari.

  • +25
Niko Kovač - novi trener Bayerna Izvor: Profimedia / Autor: Pixathlon/SIPA

Kovač je svojim dolaskom uveo neke novine, primirio najveću zvijezdu Lewandowskog da prestane razmišljati o transferu, zaslužio respekt 'seniora' u svlačionici, ima korektan odnos s navijačima... Zasad je sve za pet!

Dokazuju to i riječi jednog od najbljih igrača Bayerna Thomasa Müllera.

'Gladni smo naslova u Ligi prvaka i želimo to osvojiti ove sezone. Imamo mladog i jako ambicioznog trenera Niku Kovača s kojim to možemo ostvariti', poručio je ofenzivac Bayerna.

  • +5
Nogomet, prijateljska utakmica, FC Bayern - PSG Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/ Johann Groder/PIXSELL