veslači u problemima

Otkazane dvije veslačke regate Svjetskog kupa i olimpijske kvalifikacije; upitna je i regata Croatia Open

10.03.2020 u 18:13

Bionic
Reading

Veslačke regate Svjetskog kupa koje su trebale biti održane u talijanskim gradovima Sabaudiji (10. - 12. travnja) i Vareseu (1. - 3. svibnja) otkazane su i neće biti održane u nekom drugom terminu ili na drugoj lokaciji, a otkazane je i Europska olimpijska i paraolimpijska kvalifikacijska regata koja je trebala biti održana od 27. do 29. travnja u Vareseu

Nakon izbijanja COVID-19 (koronavirusa), brzo rastućeg broja slučajeva koji su sada prijavljeni širom svijeta, vladine akcije suzbijanja virusa i sve veća ograničenja na globalna putovanja, Izvršni odbor Međunarodne veslačke federacije (FISA), Talijanska veslačka federacija, gradovi Sabaudia, Varese i Gavirate te odgovarajući Organizacijski odbori pažljivo su procijenili utjecaj ove situacije na predstojeće svjetske veslačke događaje koji bi se trebali održati u Italiji i donijeli su odluke o otkazivanju spomenutih natjecanja.

I dok se za regate Svjetskoga kupa neće tražiti zamjenski termini i domaćini, o mogućnostima preseljenja kvalifikacija za Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. razgovara se s drugim organizacijskim odborima, Međunarodnim olimpijskim odborom i Međunarodnim paraolimpijskim odborom.

'Kako nama, tako i drugima, tako da ćemo se mi spremati dalje kao da se ništa nije dogodilo. Dogovorili smo se s trenerom Bralićem sjesti u četvrtak i napraviti plan s obzirom na novonastalu situaciju. Nama to i nije toliko problematično kao posadama koje se nisu kvalificirale na Olimpijske igre', izjavio je Martin Sinković te dodao:

'Ne treba se puno žaliti, imamo istu situaciju kao i svi naši najveći protivnici i spremamo se dalje za Olimpijske igre kao da ništa nije bilo.'

Iz Hrvatskog veslačkog saveza zasada nema informacija o otkazivanju regate Croatia open koja je na rasporedu 4. i 5. travnja na Jarunu.