el loco ne miruje

Otišao je u posjet prijatelju na samrti, a klub ga suspendirao

23.11.2017 u 19:06

Bionic
Reading

Francuski prvoligaš Lille odlučio je privremeno suspendirati slavnog argentinskog trenera Marcela Bielsu, a momčad u 'periodu tranzicije' voditi njegov pomoćnik i savjetnik predsjednika kluba Luis Campos...

Isprva se mislilo kako je Marcelo Bielsa (62) suspendiran zbog loših rezultata jer Lille je pretposljednja momčad francuskog prvenstva, nakon 13 kola ima samo 12 bodova. Činjenica je kako klupski čelnici nisu zadovoljni učinkom, kako bi i bili nakon što su ovog ljeta na pojačanja potrošili više od 60 milijuna eura. No, sami su pristali na Bielsin plan prema kojemu je nekadašnji izbornik Argentine i Čilea doveo mlade i nadarene nogometaše, sve redom velike potencijale. Najstariji igrač u momčadi Lillea je Brazilac Thiago Mendes koji ima 25 godina, a ostali su 20-godišnjaci i mlađi.

I tako se Bielsa našao na rubu otkaza, no razlozi su privatne prirode. Otkriveno je kako je Argentinac iznenada otputovao za Čile, a svoj odlazak nije najavio čelnicima kluba. Nije ga bilo dva dana, a sada je otkriven i razlog njegovog izbivanja. Bielsa je otišao kako bi posjetio prijatelja na samrti i oprostio se s njime... Luis Bonini (67) bio mu je bliski prijatelj i dugogodišnji suradnik, bolovao je od raka želuca te je preminuo prošlog tjedna u Čileu. Bielsa ga je jednostavno morao vidjeti i oprostiti se.

No, u klubu za to nisu imali razumijevanja, Bielsa je za sada suspendiran, momčad će ovog vikenda na gostovanju kod Montpelliera voditi Luis Campos, a što će biti nakon toga... Bielsa je u nogometnom svijetu poznat pod nadimkom 'El Loco' (Luđak), jedan je od najneobičnijih nogometnih trenera uopće, poznat po potpuno neuobičajenim metodama rada i odnosu prema suradnicima i medijima. U Lille je Bielsa stigao ove u svibnju ove godine, a u karijeri je vodio Argentinu i Čile, Athletic Bilbao, Marseille i Lazio, u kojem je trener bio tek dva dana.