DOBRO DOŠAO, GIOVANNI

Otac Valter u suzama dočekao zlatnog olimpijca

07.08.2012 u 13:47

Bionic
Reading

Dan nakon osvojenog zlata u gađanju letećih meta, hrvatski strijelac Giovanni Cernogoraz vratio se s ostatkom uspješne streljačke reprezentacije iz Londona s Olimpijskih igara, a prvi su mu u zagrljaj dotrčali sin Leonard i kći Eva

Hrvatski strijelci su ponovno obavili fantastičan olimpijski posao. Brončana iz pekinga, Snježana Pejčić, zauzela je peto mjesto u svojoj slabijoj disciplini trostavu, a trap je donio šlag na tortu.

Antun Glasnović
finale je završio na šestom mjestu, a Giovanni Cernogoraz je u raspucavanju pogodio - zlato.

Naravno, medalje su okidač za pozornost i najmirnijim sportskim rukama Hrvatske u Zagrebu priređen je svečani doček u Zračnoj luci Pleso. To je samo uvertira za ono što Giovanniju pripremaju njegovi Novigrađani navečer iza 20 sati.
----------------------------------------------------------------------
DOČEK NA PLESU IZ MINUTE U MINUTU

15:15 –
U VIP salonu upravo se reže pobjednička torta i gužva na Plesu se smanjila. Zlatni Giovanni napokon u miru sa svojim najbližima uživa u povijesnom uspjehu. Povorka iz Istre na čelu s Giovannijem uskoro kreće prema Velikoj Gorici.

14:52 –
Nakon što je desetak govornika na svečanom dočeku reklo koju riječ na red je stigla i zvijezda dana, simpatični Giovanni Cernogoraz koji je rekao: 'Ovo je dokaz da rad i odricanje na kraju donose rezultat. Tek mi je 29 godina i ispred mene su tek najbolje godine u ovom sportu. Na svojim prvim OI uzeo sam medalju i nadam se da mi nije posljednja.'

14:45 -
Giovannija je dočekala recitacija te posebna pjesma koju je napisao pjesnik Stjepan Vitez. Naravno, pjesma je posvećena njegovom povijesnom uspjehu. Nakon što je desetak govornika željelo nešto reći netko je iz publike dobacio: 'Govorili su svi osim jedinog preživjelog goluba u finalu!'. Nakon toga svi su prasnuli u smijeh!

14:42 –
Nakon press konferencije i još malo slavlja s najbližima i navijačima Giovanni Cernogoraz uputit će se na slavlje u obližnji velikogorički streljački klub 'Gord' kojeg je član posljednje tri godine. Naravno, među najsretnijima je i njegov trener Stjepan Vučković koji nije mogao putovati u London.

14:39 –
Počela je službena press konferencija na kojoj će svoje prve dojmove, nakon prospavane noći, kazati novi olimpijski prvak Giovanni Cernogoraz

14:36 –
Započeo je svečani doček u Zračnoj luci Pleso. Stvorila se velika gužva oko naših reprezentativaca, a najtraženiji je naravno Giovanni Cernogoraz.

14:29 -
Zrakoplov je sletio na vrijeme i zlatni Giovanni je otrčao u zagrljaj najbližim članovima obitelji. Otac Valter nije mogao zaustaviti suze kada je zagrlio svog sina, olimpijskog pobjednika!Čulo se jecanje obojice, ispunjen je san obitelji Cernogoraz.Naravno, dugo je bio u zagrljaju sina i kćerkete majke.

14:15 -
Iz zagrebačke Dubrave stiglo je oko 50-ak prijatelja i rodbine na doček braće Glasnović, dok je iz Novigrada Istraskog stigao autobus s 30-ak članova rodbine, kumova i prijatelja. U Zračnoj luci Pleso bili su i tamburaši, zatim doministar sporta Petar Skansi i predstavnici HOO-a.