BEZ DLAKE NA JEZIKU

Oštar istup Dražena Ladića: To je sve licemjerno!

Bionic
Reading

Točno je sedam dana od kad je hrvatska nogometna reprezentacija završila nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu

Reakcije nakon ne prolaska grupe su iste onakve kakve su bile nakon neuspjeha na veliki natjecanjima u Japanu i Koreji, Portugalu, Njemačkoj, te Ukrajini i Poljskoj.

Bivša 'jedinica' Dražen Ladić smatra da smo vrlo nerelani bili kad se reprezentacija plasirala na SP i kad su se najavljivali visoki dometi 'kockastih'. Kad to nije uspjelo onda se okrenuo palac dolje.

'Treba biti objektivan i u najavama, a ne samo kad je sve gotovo - pa onda dijeliti lekcije. To je meni sve licemjerno, jer prije se pričaju hvalospjevi u svrhu toga da se nekome ne zamjeriš i kako će sve to biti lijepo, pa daješ ljudima lažnu nadu, igrači se povedu za tim, a onda ispadne sve drugačije - i onda se na reprezentaciju nabacuje drvlje i kamenje. A to je sve zato da se dodvori navijačima i jer smo mi sad veliki stručnjaci. Nema potrebe za tim', oštar je bio Ladić koji tvrdi da smo nakon dodatnih kvalifikacija protiv Islanda u Zagrebu poletjeli i onda smo se prizemljili u Brazilu.

Ladić se prisjetio brončane 1998.

'Netko će reći da smo 1998. i mi jedva prošli na SP. To i je tako bilo, ali poklopilo se, jednostavno se posložilo. Nitko tada nije najavljivao da idemo u četvrtfinale, polufinale i finale. Bili bi i tada sretni da smo prošli grupu. Svaku sljedeću utakmicu pakirali smo kofere i mislili da idemo doma. Ali išlo nas je, rasli smo iz utakmice u utakmicu. Od istih tih ljudi koji su prije Meksika neargumentirano hvalili- sad stižu kritike', završio je svoja razmišljanje o kritičarima reprezentacije Dražen Ladić.