SURADNJA TRAJE

Ostao je u LA Lakersima; samo zbog toga dobio je pravo bogatstvo

28.06.2022 u 22:55

Bionic
Reading

Russell Westbrook odlučio je ostati u Los Angeles Lakersima iskoristivši članak koji je imao u ugovoru da produži partnerstvo s tom NBA momčadi na godinu dana za što će dobiti 47,1 milijuna dolara

Najkorisniji igrač NBA lige 2017. i deveterostruki All-Star nije prošao najbolje nakon dolaska u Los Angeles, a zvjezdana momčad, predvođena LeBronom Jamesom i Anthonyjem Davisom, nije se kvalificirala u doigravanje prošle sezone.

Westbrook je igrao za četiri različite franšize tijekom protekle četiri sezone (Oklahoma City, Houston Rockets, Washington Wizards, a zatim Lakersi od kolovoza 2021.).

Prošle sezone, u 78 nastupa za Lakerse, 33-godišnji Westbrook je u prosjeku postizao 18,5 poena po utakmici, ugrabio 7,4 skoka i upisao 7,1 asistenciju.

S omjerom pobjeda i poraza 33-49 poraza, Lakersi se nisu kvalificirali u doigravanje, a zbog ozljeda LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa trojac iz snova koji je Westbrook trebao formirati s ove dvije NBA zvijezde zajedno je igrao svega 21 put.

Lakersi se za nadolazeću sezonu pripremaju s novim trenerom, Darvinom Hamom, koji je protekle četiri sezone bio pomoćnik Mikea Budenholzera u Milwaukee Bucksima.