FIFA_SP_2018.svg

nezadovoljni arbitar

Osramoćeni Englez opet udario po Hrvatskoj: Prljave momčadi uz takvo suđenje profitiraju!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 12.07.2018 13:05
  • Objavljeno 12.07.2018 u 11:48
Bionic
Reading

Bivši arbitar Graham Poll, koji se 'proslavio' kad je 2006. godine Josipu Šimuniću dodijelio tri žuta kartona u istoj utakmici, kritizirao je kriterij Cuneyta Cakira u srijedu koji nije kažnjavao kartonima prekršaje Dejana Lovrena i Ante Rebića...

Podsjetimo, Poll se javio nakon utakmice Hrvatske i Danske te kritizirao Danijela Subašića koji je ranije kretao s gol linije prije penala, kao i argentinskog suca Pitanu koji je to dopuštao njemu i Kasperu Schmeichelu.

  • +34
SP u nogometu, polufinale: Hrvatska - Engleska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Sada se umirovljeni sudac, koji se 2006. godine 'proslavio' s tri žuta kartona dodijeljena Šimuniću protiv Australije, ponovo javio jer mu nije bio po volji kriterij Cuneyta Cakira u dvoboju Hrvatske i Engleske.

'Kada igračima dopustiš da rade prekršaje bez ikakvih kazni, to dopušta prljavim momčadima da profitiraju. Dejan Lovren i Ante Rebić radili su prekršaj za prekršajem, prekidali igru i trošili energiju engleskih nogometaša grubim startovima', napisao je Graham Poll u svojoj kolumni za Daily Mail, ali ne smatra da je trebao biti poništen pogodak Perišića zbog visoko podignute noge:

'Cakir je imao pravo što je ignorirao te tvrdnje. Rebiću je na kraju ipak dao žuti karton u produžetku, da bi ga brzo zatim zamijenili. Šteta što i Lovren nije doživio sličnu sudbinu.'

Na kraju je ipak pohvalio suđenje na ovom Svjetskom prvenstvu.

'Zanimljivo je koliko je malo korišten VAR u nokaut fazi ovog fascinantnog turnira. To je dokaz da su bolji suci zadržani na najtežim utakmicama. Cakir je jedan od njih, bez obzira na iritantan stil za koji je vjerojatno dobio instrukcije, ali realno nije imao negativan efekt na ishod utakmice', zaključio je Poll.