BOLAN PORAZ 'MODRIH'

Oslabljeni Lyon bez milosti spustio Dinamo na zemlju!

14.09.2016 u 22:34

  • +12

Liga prvaka, 1. kolo: Lyon - Dinamo

Izvor: Pixsell / Autor: Jean Paul Thomas/PIXSELL

Bionic
Reading

U prvoj utakmici grupne faze Lige prvaka nogometaši Dinamo izgubili su u gostima kod Lyona rezultatom 3:0 te tako potvrdili da će biti autsajderi u skupini H ove jeseni...

Bez Pjace, Roga i Eduarda 'modri' su ove srijede započeli svoju pustolovinu u grupnoj fazi elitnog klupskog nogometnog natjecanja, no odmah su spušteni na zemlju i sada je svima jasno da će Kranjčarova momčad teško parirati bogatijim suparnicima u iznimno jakoj skupini H.

Uoči gostovanja Dinamo su išle na ruku ozljede najboljih igrača francuskog viceprvaka, Lacazettea i Fekira, no Lyon se unatoč problemima pokazao kao prejak suparnik i s lakoćom je stigao do pobjede.

Francuzi su dominirali terenom i u 13. minuti došli do prednosti zahvaljujući krasnom golu Tolissa glavom nakon preciznog ubačaja Rafaela. Do kraja prvog dijela Lyon je još imao nekoliko izglednih prilika, a nije ga izbacila iz takta ni ozljeda Gonalonsa, dok je Dinamo uputio tek jedan udarac u okvir s dvadesetak metara Jonasa, no Lopes ga je prilično lako ukrotio.

U drugom dijelu 'modra' obrana je potpuno pokleknula. U 48. minuti Cornet je proigrao Ferrarija koji je majstorski potkopao loptu i svladao Šempera. U 57. minuti Cornet se iz asistenta pretvorio u strijelca, nakon što ga je proigrao Tolisso i mladi golman Dinama po treći je put u svojem debiju morao vaditi loptu iz mreže.

Do kraja susreta 'modri' su mogli barem postići počasni pogodak, no u 61. minuti Soudani je iz velike blizine pogodio gredu, a isto i Šitum u 90. minuti pa je postalo jasno da ovo neće biti sretna večer za aktualnog prvaka Hrvatske. Lyon je rutinski sačuvao svoju prednost i upisao vrijednu pobjedu na otvaranju Lige prvaka.

Dinamo tako ostaje bez bodova nakon prvog kola, a za dva tjedna na Maksimiru pokušat će iznenaditi veliki Juventus i oživjeti svoju europsku sezonu.

Liga prvaka, skupina H, 1. kolo

Lyon – Dinamo 3:0 (Tolisso 13, Ferri 48, Cornet 57)