DAVIS CUP

Ošišani Srbi najavljuju tetoviranje za novo finale

06.12.2010 u 09:37

Bionic
Reading

Po prvi put u svojoj povijesti Srbi su osvojili Davis cup, i to u dramatičnom ogledu protiv Francuske. Do naslova ih je odveo Viktor Troicki koji je pobjedom nad Llodrom donio prvu 'salataru' svojoj zemlji. Srpski tenisači su prije finala obećali da će se ošišati ukoliko pobijede i ispunili svoje obećanje, a već su najavili da će se sljedeće godine tetovirati!

Srbija je u transu. Njihovi tenisači osvojili su Davis cup pred svojim gledateljima u izuzetno dramatičnom finalu. Nakon drugog dana i igre parova Srbija je gubila 2:1, no u nedjelju su Đoković, a potom i Troicki potpuno preokrenuli rezultat i pobijedili Francusku 3:2. Tako je Srbija postala tek 13 zemlja osvajačica Davis cupa u 110 godina dugoj povijesti tog natjecanja.

'Srbija olujom do pobjede', piše engleski Sky i hvali igru srpskih tenisača. Francuski mediji također hvale igru Srbije navodeći da su ovog puta bili prejaki za Francusku.

Prije finala, članovi srpske reprezentacije obećali su da će se ošišati na nulericu ukoliko pobijede – obećano je i učinjeno. A već su najavili da će se sljedeće godine, ukoliko uđu u finale, tetovirati, piše srpski Mondo.

Za srpski teniski uspjeh među ostalima zaslužan je hrvatski stručnjak Nikola Pilić, koji je ušao u povijest kao prvi stručnjak koji je s tri zemlje (Njemačka, Hrvatska i Srbija) osvojio Davis cup.

'Ponosan sam na dečke i na to s kakvim žarom igraju za svoju domovinu. Nisam slučajno uzeo ulogu savjetnika i bio dio ove momčadi, jer sam vidio da imaju srce i kvalitetu', prenosi mondo.rs riječi Nikole Pilića, koji bi potpisao to da sljedeće godine Srbija igra finale s Hrvatskom.