i u pravu su

Osim što su 'prozvali Roberta Ljubičića, austrijski mediji pažnju su posvetili Dinamovim navijačima, ali i maksimirskoj ruševini

12.10.2022 u 07:23

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama i Red Bull Salzburga odigrali su na maksimirskom stadionu, u 4. kolu skupine E Lige prvaka, utakmicu bez pobjednika 1:1 (1:1).

Oba pogotka postignuta su u prvom poluvremenu. Gosti su poveli u 12. minuti, a s 15 metara iskosa precizan je bio Nicolas Seiwald. Dinamo je rezultatski minus izbrisao krajem prvog poluvremena, a u 42. minuti strijelac je bio Robert Ljubičić. Unatoč tome što su oba sastava imala dosta prilika u drugom dijelu, rezultat se nije mijenjao.

Naravno, ovaj rezultat više ide na ruku austrijskom prvaku, iako ni Dinamo nije ispao iz utrke za jednim od mjesta koja vode u tzv. europsko proljeće. Bilo u Ligi prvaka, bilo u Europskoj ligi.

Austrijski mediji bili su realni nakon okršaja.

'Višestruki austrijski prvak odigrao je 1:1 u Zagrebu protiv Dinama i dalje je u prilici za ulazak među posljednjih 16 u Ligi prvaka. Osvojeni bod vrijedan je i ostavlja priliku za prezimljavanje u Europi, odnosno osvajanje trećeg mjesta. U 20. minuti Salzburg je imao i sreće, Bruno Petković je postigao gol, ali je sudac samo djelić sekunde ranije svirao prekršaj', piše Salzburger Nachrichten, te nastavlja.

'No, nakon što je pogledao video snimke, Stieler (op.a. njemački sudac) situaciju kod gola nije ocijenio kao spornu, odnosno da je golman imao zaklonjen pogodak te je označio gol za 1:1. Ljubičić je tako postao prvi Austrijanac koji je zabio jednoj austrijskoj momčadi u Ligi prvaka'.

'Bivši Rapidovac pokvario feštu Salzburga', naslov je novina Heute, dok u tekstu piše.

'Bikovi su poveli 0:1 preko Sewalda, ali je Robert Ljubičić izjednačio pred kraj prvog dijela i postavio konačnih 1:1 u zagrebačkom kotlu! Salzburg je propustio drugu pobjedu u Ligi prvaka protiv Dinama i pao na drugo mjesto u skupini iza Chelseaja'.

'Austrijski prvak i dalje imao pravo na san o prolasku skupine, na pravom je putu za provesti zimu u Europi', piše Kurier.

'Obje su momčadi promašile izgledne prilike i imale sreće u završnici, a to je donijelo i podjelu bodova momčadima pred 21.000 gledatelja'.

Zanimljiv detalj izdvojio je i Kleine Zeitung, opisujući igru RB Salzburga.

'No, umjesto da kvalitetno i precizno osiguraju mir i red, u igru ​​gostiju uvukle su se brojne pogreške pred publikom koja nije poznavala granice decibela, unatoč zatvorenoj tribini zbog opasnosti od urušavanja. Lopta se brzo gubila iznova i iznova, a austrijski prvak, koji je ponekad djelovao previše pasivno, izgubio je kontrolu nad igrom'.

Na žalost Dinamovog prvaka, nije izgubio i utakmicu. Ali do kraja natjecanja, još su dva kola. I svakakav rasplet je moguć.

  • +51
Dinamo - Red Bull Salzburg, Liga prvaka, 11.10.2022. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT
Standings provided by Sofascore