veliki bod za 'bikove'

Trener Red Bull Salzburga nije skrivao zadovoljstvo nakon remija, a onda je iskreno rekao što misli o igri Dinama

12.10.2022 u 06:15

Bionic
Reading

Matthias Jaissle sa svojim je Red Bull Salzburgom u 4. kolu Lige prvaka na Maksimiru dobio ono po što je i došao. 'Bikovi' nisu izgubili, uzeli su vrlo vrijedan bod i drže drugo mjesto u skupini

'Osvojili smo bod. To je ipak nešto jer Dinamo je vrlo jaka momčad, pogotovo na domaćem terenu. Ali smo i mi dobro odigrali. Nismo igrali savršeno svih 90 minuta. Možda smo mogli na kraju i zabiti pobjednički gol, ali bit ćemo zadovoljni i s četiri boda iz dvije utakmice. Pogotovo s ovako mladom momčadi', rekao je trener Red Bull Salzburga Matthias Jaissle te nastavio:

'Ušli smo jako dobro u utakmicu. Nismo im dali puno šanse, zabili smo rani gol i pokušali smo ostati u igri. No, poslije je Dinamo preuzeo kontrolu, nismo uspjeli preuzeti im loptu. Dinamo je inače jaka ekipa, doma su pobijedili i Chelsea i bili su bolji od nas u prvom dijelu. Od 60. minute nabili smo pritisak na igru. Imali smo nekoliko šansi koje nismo uspjeli iskoristiti. Ukupno gledajući s ovom mladom momčadi je to izniman rezultat.'

Gol Dinama priznat je nakon VAR provjere...

  • +51
Dinamo - Red Bull Salzburg, Liga prvaka, 11.10.2022. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT

'Nikad ne komentiram suce, ali mislim da je na kraju donesena dobra odluka. Suci su po meni jako dobro odradili ovu utakmicu', kaže Jaissle čiji je Red Bull sad drugi u skupini. Rastu li očekivanja nakon ovih rezultata?

'Ovo je brutalna skupina, bit će teška borba do kraja. Želimo prezimiti u Europi, za sada je dobra situacija, ali ništa još nije odlučeno. Pokušavamo sve sagledati na realističan način. Ovo je senzacionalno što radimo ove sezone s ovako mladom ekipom. Ovo što mi radimo je zbilja vrijedno spomena. Očekivanja se nisu podignula, držimo to pod kontrolom', kazao je Jaissle te se osvrnuo na utakmice koje ih još čekaju, protiv Milana i Chelseaja:

'Moramo u tim susretima protivnike svesti na minimum. Moramo još pričekati i vidjeti što će ova zanimljiva skupina donijeti. Uvijek govorimo od utakmice do utakmice. Mi smo profesionalci, svi imamo želju proći dalje, naravno. No, moramo svoja očekivanja držati na nivou. Bitno je da igramo dobro', zaključio je trener Red Bull Salzburga.

Standings provided by Sofascore