javili se i nijemci

Osim od Uefe, Dinamu stižu silni milijuni eura i od Gvardiolovog transfera u Chelsea? Evo koliko bi moglo 'sjesti' hrvatskom prvaku

31.08.2022 u 06:46

Bionic
Reading

Iako još nema potvrde, ali ni demantija priče o transferu Joška Gvardiola iz RB Leipziga u londonski Chelsea, onda i u Dinamu mogu 'maštati' koliko će sjesti na račun zagrebačkog kluba

U utorak navečer odjeknula je najava Fabrizija Romana kako je Chelsea započeo pregovore s RB Leipzigom o otkupu hrvatskog nogometnog reprezentativca Joška Gvardiola.

Prema informacijama talijanskog novinara taj bi se transfer trebao kretati u iznosu od oko 90 milijuna eura, što bi hrvatskog reprezentativca stavilo na vrh među našim nogometašima, kada su u pitanju odštetni iznosi.

Naravno, dok netko ne potvrdi ili demantira tu priču, u Dinamu mogu kalkulirati koliko će sjesti na njegov račun.

Naime, Dinamo je u ljetu 2021. godine, prilikom prodaje Gvardiola u Leipzig u ugovor ugradio klauzulu prema kojoj će njemu pripasti još 20 posto od njihove zarade.

Drugim riječima, ako Chelsea plati Leipzigu 90 milijuna eura za Gvardiola, Nijemci će zaraditi 71.2. Jer Dinamu su iz Leipziga platili 18,8 milijuna eura.

Dakle, hrvatskom prvaku pripalo bi još 14.2 milijuna eura.

Ipak, da ne bude sve baš tako jednostavno, 'pobrinuli' su se u klubu iz Leipziga. Novinari Bilda došli su do izjave direktora Olivera Mintzlaffa koji kaže:

'Joško je sjajan igrač koji će sigurno pobuditi veliko zanimanje. On ima ugovor s nama do 2026. godine i pretpostavljamo da u našem dresu neće igrati samo ove već i iduće sezone', izjavio je za Bild.

Naravno, to ne znači da ga možda neće unovčiti već ovog ljeta, baš kako je i Romano napisao, pa da ostane do 2023. u Njemačkoj.

  • +18
Joško Gvardiol pred transferom u Chelsea? Izvor: EPA / Autor: FILIP SINGER