baš šteta

Osijekov veliki talent od junaka do tragičara: Sve bi bilo drukčije!

18.08.2017 u 10:07

Bionic
Reading

Nakon što je svojim golovima s bijele točke dotukao PSV u Eindhovenu i Rijeku u Gradskom vrtu, Borna Barišić nije uspio realizirati najstrožu kaznu protiv Austrije iz Beča, a svi se slažu da je to bio ključan trenutak koji je dotukao Osijek ovog četvrtka...

Mladi 24-godišnji branič toliko je dobro igrao ovog ljeta u dresu Osijeka da se čak i našao na Čačićevom reprezentativnom popisu za dvoboje s Kosovom i Turskom u rujnu, no neće po dobrome pamtiti prvu utakmicu 4. pretkola Europske lige protiv Austrije.

  • +3
Europska liga, 4. pretkolo: Osijek - Austria B. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Borna Barišić standardni je izvođač penala u Zekićevoj momčadi i s bijele točke donio je nedavne pobjede protiv PSV-a i Rijeke, ali ovaj put je zabrljao.

Za razliku od prethodna dva uspješno izvedena penala, ovaj put je odlučio pucati u desnu, a ne u lijevu stranu i iako je prevario golmana, lopta je odsjela na vratnici.

Nakon susreta Barišić je priznao da mu je teško, a oba trenera se slažu da je to bio ključni trenutak u utakmici koju je Austria kasnije dobila 2:1.

'Nažalost, svakako je prijelomni trenutak susreta bio naš neiskorišteni jedanaesterac. Unatoč porazu, svojim igračima čestitam na velikoj borbi i odličnoj igri. Isto tako, hvala predivnim navijačima jer ovo je bilo perfektno na tribinama, da se čovjek naježi. Normalno da mi je žao i zbog igrača i zbog Kluba općenito, svakako i zbog navijača što je ovako završilo,' izjavio je Zoran Zekić nakon susreta, a slično razmišlja i Thorsten Fink:

'Presudni je trenutak bio neiskorišteni jedanaesterac domaćina kod rezultata 1:0 jer da je Osijek tada zabio i drugi pogodak, teško bismo se vratili.'

Borna će se imati prilike iskupiti sljedećeg četvrtka u Beču...