šokirao moćni klub

Makedonija na nogama: Vardar je najveći ljetni nogometni hit Europe!

18.08.2017 u 09:31

Bionic
Reading

Iako se pisalo kako će Vardar potonuti nakon ostavke trenera Sedloskog i odlaska vlasnika kluba Sergeja Samosenka dogodilo se upravo suprotno: makedonski klub pobijedio je Fenerbahče 2:0 ovog četvrtka i blizu je plasmana u grupnu fazu Europske lige...

Makedonci proživljavaju nogometnu renesansu i čak dva kluba su im došla nadomak grupne faze Europske lige, u kojoj nikad nisu bili u svojoj povijesti.

Škendija možda nema izgleda protiv moćnog Milana, ali Vardar je jako blizu prolasku dalje, nakon što je kreirao najveće iznenađenje tjedna u europskim natjecanjima.

Makedonski prvak izbacio je ranije švedski Malmo iz Lige prvaka, a nakon što se preselio u Europsku ligu izludio je ovog četvrtka moćni turski Fenerbače koji u svojim redovima ima zvijezde poput Škrtela, Soldada i Valbuene. Pobijedio je Vardar kod kuće 2:0 zahvaljujući autogolu Topala i golu Barseghyana te nosi veliku prednost u uzvratnu utakmicu.

Autor: YouTube

Senzacija je još veća, jer se uoči susreta pisalo o raspadu Vardara nakon iznenadnog odlaska trenera Sedloskog, kao i predsjednika kluba Sergeja Samosenka koji se posvađao s navijačima.

Što se turskog nogometa pak tiče, nakon ispadanja Tudorovog Galatasarayja ranije tijekom natjecanja na pomolu je nova pljuska...