europska liga

Osijek večeras protiv CSKA 'lovi' gol zaostatka; evo gdje možete gledati utakmicu s Bugarima

01.08.2019 u 11:46

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka večeras igraju uzvratnu utakmicu 2. pretkola Europska lige (Arenasport 1, 20.45 sati) protiv CSKA iz Sofije. Prvi je susret završio minimalnom pobjedom Bugara 1:0...

Nakon poprilično tvrde i nesadržajne prve utakmice CSKA Sofija je u prednosti od 1:0. Pobjedu im je u 53. minuti donio Brazilac Evandro, ali ne može se reći da su momčadi u tom srazu pokazala previše.

Trener Osijeka Dino Skender je odlučio sve karte baciti na Europu pa je u utakmici Hrvatski Telekom Prve HNL protiv Gorice za vikend odmarao gotovo čitavu startnu postavu. U porazu od 3:1 od startera iz Bugarske susret je započeo samo golman Ivušić.

'Imamo želju ostaviti trag na europskoj sceni, zbog toga se isplati riskirati, a jesam li pogodio, saznat ćemo u četvrtak navečer. U ovom trenutku živimo za Europu. Želimo proći CSKA-a i zato nisam htio riskirati s ozljedama prvotimaca ili početkom akumulacije umora kod njih. Jednostavno sam ih želio sačuvati i imati ih u četvrtak u optimalnom stanju', rekao je Skender, a prenosi Dvoznak.com.

Gledajte okršaj Osijeka i CSKA ovog četvrtka na vašem MAXtv-u na kanalu Arenasport 1, s početkom u 20:00 sati! Više informacija o nogometu na MAXtv-u pronađite OVDJE.

Skender je od svog preuzimanja momčadi u ožujku dobio svih pet domaćih utakmica, uključujući i trijumfe protiv Dinama i Rijeke.

CSKA se i u uzvratu nada nadmudriti suparnika, a najveće nade polažu u svog iskusnog trenera Ljubomira Petrovića. On se za razliku od Skendera odlučio na drukčiji pristup, u prvenstvenom ogledu za vikend protiv Slavije nije napravio previše promjena, tek tri u odnosu na Osijek. Njegova je momčad slavila 2:1, a ključan je ponovno bio Evandro koji je ušao u nastavku i s dva gola preokrenuo rezultat.

  • +4
NK Osijek - NK Slaven Belupo, 1. kolo HT Prve lige, 2019/20. Izvor: Cropix / Autor: Ivan Peric / CROPIX

'Odmarati cijelu momčad ne mora uvijek biti korisno. Zna se dogoditi da ne budu u željenom ritmu nakon odmora. Zato se nisam odlučio na mnogo promjena u susretu protiv Slavije. Svi koji su igrali protiv Osijeka dobili su određenu minutažu i u prvenstvu ', poručio je Petrović i dodao:

'Ne idemo mi u Osijek braniti prednost koju smo ostvarili u prvoj utakmici. Nemamo se čega bojati, budemo li se isključivo branili, onda je vrlo vjerojatno da nećemo uspjeti izboriti prolaz u sljedeće kolo. Naš je cilj zabiti gol...

Njegova bi momčad trebala istrčati u formaciji 3-5-2, a jedini upitan za nastup je branič Zanev koji je zbog ozljede propustio Slaviju.