Šok u Gradskom Vrtu

Osijek uoči dvoboja s Goricom ostao bez jedne od najvećih zvijezda; sjajni napadač teško stradao na treningu i hitno mora na operaciju

05.05.2021 u 13:04

Bionic
Reading

Ante Erceg teško je stradao na treningu i hitno mora na operaciju

Loše vijesti dočekale su danas Nenada Bjelicu i ekipu Osijeka koja se još uvijek bori za naslov prvaka Hrvatske. Iako je to još samo matematički moguće, Osijek neće odustati do zadnjeg kola i želi prvenstvo završiti pobjedama.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Prvu žele upisati već u idućem kolu kada gostuju kod Gorice kojoj bježe nedostižnih 12 bodova.Njima pak Dinamo bježi šest bodova i ima utakmicu manje i vjerojatno je da s drugog mjesta Osijek neće ni naprijed ni nazad, ali svejedno ih je šokirala ozljeda jednog od najboljih igrača u samoj završnici sezone.

Ante Erceg se teško ozlijedio na treningu. Nakon jednog žestokog dvoboja sa suigračem u želji da dođe do lopte, Erceg je ostao ležati nakon čega je hitno prevezen u KBC Osijek gdje je zadržan preko noći s utorka na srijedu. Iako su prvi pregledi davali nadu, detaljne pretrage pokazale su najcrnji scenarij.

Nema prijeloma kosti, ali stradali su prednji križni ligamenti desnog koljena, kao i lateralni i kolateralni ligamenti, a prisutna je i parcijalna ruptura stražnjih ligamenata. Ovo je izuzetno teška ozljeda i Erceg mora hitno na operaciju, a onda slijedi dugotrajan oporavak koji u ovim slučajevima traje i više od pola godine.

Erceg je tako vjerojatno već odigrao zadnju utakmicu u dresu Osijeka jer se tamo nalazi na posudbi iz Brondbyja koja traje do kraja lipnja ove godine. Ugovor s Dancima ima do ljeta 2022. godine, a teško da će ga Osijek otkupiti sada kad na njega ne može računati cijelo ljeto u borbi za Europu i dobar dio jeseni.

Pogledajte još jednom najbolje golove 32. kola HT Prve lige.

Izvor: Wochit / Autor: tportal / Arenasport

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.