SUPERSPORT HNL

Osijek u Varaždinu snažno zaveslao prema Europi, spektakularna igra Miereza

30.04.2023 u 17:09

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka skočili su na treće mjesto HNL-a 3-1 (2-0) gostujućom pobjedom protiv Varaždina u susretu 32. kola

Dvostruki strijelac za Osijek bio je Ramon Mierez (3, 65), jednoga je dodao Domagoj Bukvić (40), dok je poraz Varaždina ublažio Fran Brodić (77).

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

  • +17
Varaždin - Osijek (32. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Osijek je uraganski krenuo u dvoboj i već u 2. minuti je Mierez bio u dobroj prilici za pogodak. No, nije dugo očajavao zbog tog promašaja jer je samo minutu kasnije ipak zatresao domaću mrežu. Argentinski je napadač prihvatio loptu na 30-ak metara od vrata, prevario Baa i Uratu te si stvorio prostor za udarac s vrha kaznenog prostora kojim je svladao Zeleniku.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Imao je Varaždin nekoliko situacija za poravnanje u prvom poluvremenu, no nije ih iskoristio i za to bio kažnjen u 40. minuti. Ba se poigravao pred svojim kaznenim prostorom, loptu mu je oduzeo Bukvić i zatim preciznim prizemnim udarcem pogodio za 2-0.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

I u nastavku se nastavilo s dobrom igrom, ali i promašajima domaćih, najveću šansu za smanjenje rezultata propustio je Kolarić u 53. minuti, da bi Mierez atraktivnim golom sredinom drugog poluvremena razriješio sve dvojbe oko pobjednika. Omervić je ubacio s desne strane, a Mierez u padu pogodio suparničku mrežu.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Varaždin je u 77. ipak postigao pogodak, Šego je projurio po lijevoj strani i ubacio prizemnu povratnu loptu do Brodića kojemu nije bilo teško svladati Malenicu.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Bila je ovo druga utakmica Stjepana Toma sa na klupi Osijeka i druga pobjeda, pa je Osijek sada treći sa 45 bodova, jednim više od četvrte Rijeke koja u ponedjeljak gostuje kod Slavena Belupa, dok je Varaždin sedmi sa 39 bodova.

Na vrhu je Dinamo sa 70 bodova, 12 manje i ma drugi Hajduk. Kako Hajduk i Dinamo od 18 sati igraju na Poljudu, Dinamo bi mogao i teoretski osigurati 24. naslov prvaka Hrvatske ukoliko ne izgubi.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.