Kuha se veliki transfer

Osijek se nakon ispadanja iz Europe okreće lovu na Dinamo; kreću po Brazilca koji je igrao s Fabinhom, Jesusom i Edersonom i vrijedio pet milijuna eura

19.09.2020 u 10:04

Bionic
Reading

Brazilac Clayton je na meti Osijeka, a riječ je o 24-godišnjem krilnom napadaču u kojeg su Brazilci polagali velike nade

Osijek nije dobro krenuo ove sezone. U prva tri kola upisali su dva poraza i jedan neriješeni rezultat, a do pobjede su stigli nakon dolaska Nenada Bjelice u klub. U četvrtom kolu su pobijedili Rijeku s 3:0 i tako ipak pokazali da još nisu za otpis. U Europi su ispali već na prvoj prepreci. U drugom pretkolu Europske lige na Gradskom vrtu ih je s 2:1 pobijedio Basel pa se slavonski prvoligaš sada može posvetiti HT Prvoj ligi i krenuti u lov na Dinamo i sami vrh tablice.

Prijelazni rok traje do 5. listopada, a u Osijeku su najavili nova pojačanja. Jedno od njih mogao bi biti i Brazilac Clayton. Riječ je o 24-godišnjem desnom krilu koje po potrebi može igrati i na lijevoj strani ili kao ofenzivni vezni. U prosincu 2015. godine vrijedio je pet milijuna eura, dok mu je sada na Transfermarktu vrijednost pala na 650.000 eura.

Karijeru je počeo u Figueirenseu iz kojeg je nakon četiri godine za tri milijuna eura otišao u Atletico Mineiro u kojem je ostao sve do ovog ljeta kada mu je istekao ugovor pa je sada slobodan igrač. Atletico ga je u međuvremenu slao na posudbe u Corinthians, Bahiju i Vasco da Gamu, a zanimljivo je i da je igrao za mlađe uzraste Brazila.

Posebno zanimljive suigrače imao je u U-23 reprezentaciji u kojoj je igrao s Fabinhom, Gabrielom Barbosom, Gabrielom Jesusom, Edersonom, Felipeom Andersonom i ostalim igračima od kojih je većina danas na najvišoj razini i slove za velike zvijezde. U to doba je u šest nastupa za reprezentaciju zabio i četiri gola i očekivalo se da će postati velika zvijezda.

Ipak, karijera mu je krenula silaznom putanjom, golovi su izostali, a stigla je i korona pa su u Atletico Mineiru odlučili da mu neće produljiti ugovor. Osijeku odgovara što je riječ o besplatnom igraču, a ako ga netko može vratiti na stare staze slave onda je to Nenad Bjelica koji je to pokazao u Dinamu s Brunom Petkovićem, ali i drugim igračima koji su pod njim izrasli u prave zvijezde i vrhunsku ekipu.

Pogledajte još jednom najbolje golove 4. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući play-off i sve utakmice po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.