nepoznanica iz moldavije

Osijek saznao ime prvog protivnika u Europskoj ligi; Hajduk protiv Finaca ili Bugara

20.06.2018 u 14:22

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka igrat će protiv moldavskog Petrocuba iz Sarata-Galbene u 1. pretkolu Europske lige. Tako je odlučio ždrijeb u Nyonu, a bijelo-plavi će u prvom susretu biti gosti 12. srpnja, dok će tjedan dana kasnije ugostiti Moldavce u Gradskom vrtu

Riječ je o ne pretjerano poznatom moldavskom klubu koji se iz nižih liga probio među elitu posljednjih godina, ali trener Osijeka poziva na oprez.

'Nisam baš najsretniji ovakvim ždrijebom. Petrocub je usko povezan sa Sheriffom koji je tamošnja nogometna institucija i ima više njegovih igrača kod sebe na posudbi. I trener Lilian Popescu je bio za kormilom Sheriffa i to baš nakon moga odlaska. Znam da prakticira čvrsti blok s petoricom igrača odostraga, sigurno je da to neće biti lako probiti. Uostalom, oni su u punom natjecateljskom ritmu, odigrali su već 11 prvenstvenih kola ove sezone, a nedavno su pobijedili i vodeći Sheriff na svom terenu,' prenosi službena stranica Osijeka izjavu Zorana Zekića koji je dodao:

'Poznato je da smo skloni podcjenjivanju protivnika koji dolaze iz takvih zemalja. No, ni slučajno ne smijemo imati takav pristup! Oni sigurno imaju dobru momčad koja se također izborila za Europu i treća je po kvaliteti u njihovom ligaškom natjecanju. Znam da domaće utakmice igraju na terenu s umjetnom travom u Hincestiju, ali čujemo od našeg tehničkog direktora Barišića koji je u Nyonu da će se igrati na nacionalnom stadionu u Kišinjevu. Zasad se ne bih upuštao u neke posebne komentare jer sa svojim suradnicima prvo moram detaljnije proučiti suparničku momčad kako bismo napravili pravu pripremu za ono što nas očekuje u dvostrukom ogledu s Petrocubom.'

U 2. pretkolu u natjecanje će se uključiti i splitski Hajduk koji će za protivnika imati boljeg iz ogleda finskog Ilvesa iz Tamperea i bugarske Slavije iz Sofije.

Utakmice 2. pretkola na programu su 26. srpnja i 2. kolovoza, a hrvatski predstavnici bit će domaćini u prvim dvobojima.

'Tampere je šesti u domaćem prvenstvu koje traje, Slavija se plasirala u Europu preko kupa, osvojili su bugarski kup. Imamo dovoljno vremena do prve utakmice koju igramo na domaćem terenu. Sigurno ćemo se dobro pripremiti i napraviti sve da opravdamo ulogu nositelja i da se kvalificiramo u sljedeću rundu', rekao je trener Hajduka Željko Kopić.

  • +3
Europska liga, 3. pretkolo: Osijek - PSV Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL