veliki izazov

Osijek pred novom europskom poslasticom: Evo gdje gledati okršaj s Rangersom

26.07.2018 u 11:06

Bionic
Reading

Nakon što su prošlog ljeta u kvalifikacijama za Europsku ligu izbacili moćni PSV, ovog četvrtka (Arensport 2, 20:45) osječke nogometaše čeka obračun s još jednim europskim velikanom, Glasgow Rangersom...

Drugu godinu zaredom navijači u Gradskom vrtu imat će prilike uživati u pravoj nogometnoj poslastici. Nakon nezaboravne pobjede protiv nizozemskog PSV-a, ovaj put u grad na Dravi dolazi Rangers koji se vratio u vrh škotskog nogometa nakon financijskog kolapsa i niza teških sezona te sada vjeruje da je spreman napraviti europski iskorak.

nogometna poslastica

Gdje gledati veliki okršaj Osijeka i Rangersa?

Dvoboj iz Gradskog vrta koji počinje u 20:45 pratite na svom MAXtv-u, na kanalu Arenasport 2, uz uvodnu emisiju koja počinje u 20:30.

Momčad za koju je do prošle sezone igrao Niko Kranjčar svjesna je da je u Osijeku čeka težak zadatak i neizvjesna misija, s obzirom da je prije godinu dana ispala od slabašnog luksemburškog Progresa, a družina Zorana Zekića znatno je ozbiljniji protivnik.

Možda baš zbog toga doveden je Steven Gerrard za novog trenera kojem je zadatak trgnuti uspavanog diva, a koliko je Rangers zapravo kvalitetan pokazat će upravo Osijek.

'Ideja je pobijediti. U četvrtak se ne može dobiti prolaz, ali može izgubiti. Ipak, najvažnije od svega je ostati neporažen. Analizirali smo Osijek. Znali smo da je favorit bio u posljednjoj utakmici, zato smo ih počeli pratiti za vrijeme 1. pretkola. Proučili smo mu igru, nove igrače, trenera i njegove taktičke zamisli. Osijek je opasan i moramo biti oprezni, ali mi smo spremni,' samouvjereno je ustvrdio bivši veznjak Liverpoola koji nema značajnog samostalnog trenerskog iskustva pa je svakako pod pritiskom.

Englez Josh Windass i Kolumbijac Alfredo Morelos Avilez bili su najopasniji strijelci Rangersa prošle sezone, a klub se još pojačao s nekoliko igrača. Murphy i Goldson su stigli iz Brightona, Flanagan, Ejaria i Kent iz Liverpoola, Arfield iz Burnelya, naš Nikola Katić iz Slaven Belupa, a iz Rome je na posudbu stigao mladi napadač Sadiq.

  • +3
Europska liga, 1. pretkolo: Osijek - Petrocub Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Što se Osijeka tiče, protiv moldavskog Petrocuba igra je izgledala vrlo dobro u pojedinim trenucima, ali bilo je i slabih perioda na travnjaku pa je dvoboj umalo otišao u produžetak. Zoran Zekić požalio se zatim da mu trebaju pojačanja i odmah je dobio Brazilca Gutierija i Slovenca Janža, no oni još nemaju pravo nastupa.

'Stanje u momčadi je zadovoljavajuće, po mojoj procjeni puno bolje nego prošloga tjedna. Mislim da smo ipak uhvatili ritam i svježinu i da ćemo u četvrtak biti na potrebnoj razini za rezultat kojega svi priželjkujemo,' rekao je osječki strateg uoči susreta pa dodao:

'Moramo igrati pametno, odgovorno, agresivno s preciznim prvim pasom, da ne gubimo puno lopti u sredini kako je to bilo protiv Moldavaca. Također, moramo biti puno stabilniji i okomitiji s brzim prebacivanjem linija i priključkom prema naprijed. Vezni igrači moraju biti na vrhunskoj razini.'

Osijek ima problema u napadu jer su ozlijeđeni Grezda, Ejupi i Boban, ali brzonogi Nigerijac Ezekiel Henty pokazao se odličnim rješenjem na lijevom krilu na otvaranju sezone pa će svakako biti i glavna prijetnja u dvoboju protiv Rangersa. Ako tome pridodamo dalekometne udarce Mudražije, pouzdanog Bornu Barišića koji će pomagati Hentyju i oporavljenog Milu Škorića u obrani, onda je jasno da se Zekić i njegovi dečki nemaju zbog čega bojati razvikanog suparnika.