RANGERSI U GRADSKOM VRTU

Legendarni Gerrard dotakao se Hrvatske i sa smiješkom najavio nešto što nam se nije svidjelo

25.07.2018 u 20:59

Bionic
Reading

Utakmicu drugog pretkola Europske lige između Osijeka i Glasgow Rangersa, koja je na rasporedu u četvrtak u Gradskom vrtu (20.45 sati), najavio je iz gostujućeg kuta Steven Gerrard

Gerrard je tek na svojim trenerskim počecima i ljubitelji nogometa ga i dalje pamte kao igračku legendu Liverpoola u kojem je proveo 17 godina, a većinu vremena kao kapetan.

I zato se sa zanimanjem pratilo što će takva hodajuća legenda, koja je 114 puta igrala za englesku reprezentaciju, reći o utakmici i suparniku Osijeku.

'Ideja je pobijediti. U četvrtak se ne može dobiti prolaz, ali može izgubiti. Ipak, najvažnije od svega je ostati neporažen', pričao je Gerrard pa se osvrnuo na hrvatskog prvoligaša.

'Analizirali smo Osijek. Znali smo da je favorit bio u posljednjoj utakmici, zato smo ih počeli pratiti za vrijeme 1. pretkola. Proučili smo mu igru, nove igrače, trenera i njegove taktičke zamisli. Osijek je opasan i moramo biti oprezni, ali mi smo spremni.'

U Gradskom vrtu prošle sezone pao je i veliki PSV pa strateg Rangersa zna da neće biti nimalo lako.

'Znamo da će biti teško, ali došli smo sa samopouzdanjem. Osijek ima sjajnog igrača s lijeve strane (Borna Barišić) koji ubačajima može riješiti susret, igra Osijeka se bazira na tu lijevu stranu. Jak je Osijek u prekidima i ima čvrstu sredinu. Sve smo proanalizirali.'

  • +17
Trening Glasgow Rangersa u Gradskom vrtu Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Nije moglo proći bez pitanja o polufinalnoj utakmici Hrvatske i Engleske na Svjetskom prvenstvu koju je u produžecima dobila naša reprezentacija.

'Hrvatska je definitivno jedna od najboljih reprezentacija na svijetu. Modrić je najbolji igrač, a Lovren moj veliki prijatelj.. No dobit ćemo vas sljedeći puta,' najavio je sa smiješkom Gerrard budućnost koja se neće svidjeti hrvatskim javnosti.

O Gerrardu je pričao i trener Osijeka Zoran Zekić.

'Ponajbolji svjetski igrač dugi niz godina, imam poštovanje prema tom čovjeku. Ali, nadam se da nije takav trener kakav je bio igrač. Neka pričeka neko vrijeme da postane trenerska klasa...' Inače, prema nekim procjenama u Gradskom vrtu će biti preko tisuću navijača škotsklog velikana.