laci vrijedi puno više

Osijek je svog najboljeg igrača prodao Grcima za 'sitniš'; svi su iznenađeni za koliko malo novca odlazi Laszlo Kleinheisler

10.01.2023 u 15:31

Bionic
Reading

Laszlo Kleinheisler (28) napušta Gradski vrt te će karijeru nastaviti u Grčkoj, u redovima velikana Panathinaikosa. No, Osijek je svog najboljeg igrača pustio za iznenađujuće malu odštetu, dojam je da su popularnog Lacija pustili za 'sitniš'

Grčki mediji javljaju kako Laszlo Kleinheisler (28) stiže u redove Panathinaikosa nakon što je grčki velikan dogovorio sve detalje transfera s Osijekom i samim igračem.

Ovime se završava višemjesečna trakavica oko mogućeg ostanka najboljeg igrača Osijeka, sad je definitivno jasno da popularni Laci napušta Gradski vrt i karijeru nastavlja u Grčkoj.

Borili su se za Kleinheislera Dinamo i Hajduk, navodno su nudili puno više nego što će Osijek zaraditi njegovom prodajom u Atenu, no dojam je da su se u Osijeku odlučili na ovaj financijski gubitak samo da ne bi pojačali redove izravnih konkurenata u borbi za naslov prvaka.

Dodatni kamen spoticanja i vrlo vjerojatno glavni razlog zašto Kleinheisler nije potpisao novi ugovor s Osijekom je visina njegove plaće. Osijek je nudio najviše 300.000 eura na godinu, Laci je tražio puno više. Dinamo je navodno bio spreman ići do 400.000, najviše 450.000 eura godišnje... A Grci tvrde kako će Kleinheisler u Ateni zarađivati oko 600.000 eura na godinu plus bonusi.

S druge strane, prema nekim izvorima, Osijek je za svog najboljeg igrača pristao na odštetu od navodno 'samo' 600.000 eura, uz još nešto eura kroz određene bonuse. Realno Kleinheisler vrijedi najmanje dva ili tri puta više, a prema Transfermarktu njegova je cijena dva milijuna eura. Zato je sve iznenadila i začudila odluka Osijeka da ga pusti za 'sitniš'.

Očigledno je stanje na tržištu takvo kakvo je, a u cijeloj priči ne treba zaboraviti činjenicu da Kleinheisleru ugovor s Osijekom završava krajem lipnja te bi nakon toga mogao napustiti klub bez odštete. Zato su u Gradskom vrtu odlučili uzeti što se uzeti može, koliko god to malo izgledalo.

Podsjetimo, Laszlo Kleinheisler je u Osijek stigao u siječnju 2019. godine iz Astane, a do sada je ovaj mađarski reprezentativac odigrao 131 utakmicu, zabio 21 gol uz još 15 asistencija. Samo ove sezone popularni je Lacika zabio osam puta te još četiri puta asistirao za Osijek u svim natjecanjima. Sad će to raditi u zelenom dresu Panathinaikosa...