ht prva liga

Osijek je desetkovan ozljedama i kaznama, pa se 'farmaceuti' nadaju bodovima

10.11.2018 u 07:51

Bionic
Reading

Slaven Belupo povezao je dva poraza i remi, a najveći problem 'farmaceuta' je neefikasnost jer na te tri utakmice nisu uspjeli zabiti gol. Osijek pak u Koprivnicu (Arenasport, 15 sati) stiže doslovno s drugom momčadi jer trener Zoran Zekić zbog ozljeda i suspenzija ne može računati na čak sedam standardnih prvotimaca

Slaven je u dosadašnjih 13 prvenstvenih susreta uspio pobijediti tek dva puta, no Ivkovićeva momčad gotovo podjednako teško i gubi pa se nalazi u sredini prvenstvene tablice. U posljednje je vrijeme najveći problem za Ivkovića neefikasan napad koji nije postigao niti jedan gol u zadnje tri prvenstvene utakmice. Nakon domaćih poraza od Gorice i Dinama, momčad Slavena u ponedjeljak je uspjela osvojiti bod u Zaprešiću odigravši s Interom utakmicu bez pogodaka. Ivković je bio zadovoljan borbenošću svoje momčadi u Zaprešiću, no ne toliko i igrom u završnom dijelu terena.

Ivković se nada uspjehu protiv Osijeka.

'Osijek je pravi protivnik i ozbiljna momčad protiv koje imamo priliku pokazati vlastitu kvalitetu. Zadovoljan sam pristupom, karakterom i voljom koju su igrači pokazali protiv Intera, a u nadolazećoj utakmici moramo dodati još kvalitetniju igru, pogotovo kada pričamo o pasu. U tom slučaju možemo izgledati kao ozbiljna momčad i pobijediti bilo koga. Respektiramo Osijek, no ako ponovimo utakmicu protiv Intera i podignemo kvalitetu igre onda sam siguran da ćemo biti opasan i nezahvalan protivnik za njih. Osijek je nepredvidiva momčad koja ima kvalitetne igrače kao što ih imamo i mi. Smatram da će ovu utakmicu odlučiti momčadska i individualna kvaliteta koju imaju obje momčadi', kaže trener 'farmaceuta'.

  • +4
Inter Zaprešić - Slaven Belupo, 13. kolo HT Prva liga, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Situacija s izostancima daleko je od idealne za Ivkovića, no on je prilikom najave susreta rekao da se nema namjeru žaliti zbog igrača koje nema na raspolaganju. Zbog suspenzija susret s Osijekom moraju propustiti branič Šarlija, veznjak Vidović, te ofenzivac Bogojević, redom standardni prvotimci Slavena ove sezone.

Osijek je niz uspješnih rezultata prekinuo prošle nedjelje domaćim porazom od Dinama pred vlastitim navijačima u Gradskom vrtu. Zekićeva je momčad bila bolja u prvom dijelu utakmice ali tu prednost nije kapitalizirala golovima, dok su gosti iz Zagreba u nastavku preuzeli inicijativu i na kraju slavili golovima Gavranovića i Olma. Osijek je tim porazom povećao zaostatak za vodećim Dinamom na devet bodova, a sada ima manjak i za drugoplasiranom Lokomotivom od četiri boda. S obzirom na to da u sljedećem kolu Osijek gostuje kod Lokomotive u Zagrebu, jasno je da Zekić mora tražiti pun bodovni plijen u Koprivnici.

Zekića muče problemi s izostancima pred gostovanjem u Koprivnici.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 13. kolo, NK Osijek - GNK Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Odradit ćemo utakmicu u Koprivnici na najbolji mogući način. Čeka nas zahtjevna utakmica, kao i svaka. Moraš imati i kvalitetu i svoj dan da bi nešto napravio, a vjerujem da mi to možemo. Samo da uspješno prođemo Koprivnicu da možemo u miru otići na stanku koju nestrpljivo čekamo jer se nadam kako ćemo se tijekom nje ekipirati, odnosno da će nam se vratiti većina ozlijeđenih i bolesnih igrača. U svakom slučaju nema kukanja, do stanke se moramo snaći s ovim što imamo na raspolaganju', kaže trener Osijeka.

Dobra je vijest za Zekića da se u momčad vraća važni veznjak Mudražija, no situacija s izostancima i dalje nije dobra u momčadi Osijeka. Zbog ozljeda u konkurenciji za nastup nema sjajnog izvođača prekida Bočkaja, braniča Šorše, te ofenzivaca Hentya, Lope i Ejupija, a zbog suspenzija Zekić ne može računati na braniča Lončara i veznjaka Pušića.

Hrvatska 1. liga

Rudeš-Gorica0:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb13103033
2.Lokomotiva1391328
3.Gorica1482426
4.Osijek1373324
5.Rijeka1356221
6.Slaven Belupo1327413
7.Hajduk1327413
8.Inter Zaprešić1332811
9.Istra 1961132389
10.Rudeš1402122

Sljedeće utakmice

10.11.Slaven Belupo-Osijek
10.11.Hajduk-Inter Zaprešić
11.11.Istra 1961-Rijeka
11.11.Lokomotiva-Dinamo Zagreb
23.11.Rudeš-Inter Zaprešić