ht prva liga

Derbi začelja na praznom Poljudu; posrnuli Hajduk dočekuje zaprešićki Inter

10.11.2018 u 11:37

Bionic
Reading

Hajduk već pet utakmica ne zna za pobjedu, u Hrvatski Telekom Prvoj ligi nanizao je tri remija i dva poraza, a danas će protiv zaprešićkog Intera (Arenasport 3, 17.30 sati) uz sve nedaće igrati i pred praznim tribinama...

Hajduk ni nakon odlaska Kopića nije uspio značajno popraviti svoju poziciju na tablici. Pod Vulićevim vodstvom momčad djeluje čvršće u obrani, no u napadu se i dalje muči. Nakon 13 odigranih utakmica momčad Hajduka osvojila je tek 13 bodova i trenutno je mnogo bliže borbi za ostanak u ligi od željene utrke za europskim pozicijama.

U prilog Vuliću ne ide ni činjenica da je Hajduk kažnjen praznim tribinama zbog incidenta tijekom derbija s Hajdukom. Ako Hajduk izgubi od Intera, dozvolit će suparniku iz Zaprešića da ga prestigne na prvenstvenoj tablici a tada će se definitivno krenuti pitanja o tome da li je Vulić bio dobro rješenje za klupu. Vuliću nimalo nije lako budući da njegova momčad ne zna za pobjedu već pet utakmica, a sigurno u podsvijesti ima podatak da je njegov prethodnik Kopić dobio otkaz nakon šest utakmica bez trijumfa.

Vulića čeka derbi začelja na praznom Poljudu, a njegova je momčad kronično neefikasna, zabili su 'bili' samo pet golova u posljednjih pet utakmica, a primili su ih šest...

'To je teško za povijest Hajduka, težak trenutak, no to je tako. Moramo o Interu intenzivno razmišljati, svi zajedno za pobjedu! Ima Inter dobre stvari prema naprijed, zbilja igraju jako dobro. Za nas je šteta što nema naše publike da nam pomogne, no tako je kako je. Radimo na završnici, da dobijemo mirne noge. Sve su naše greške plod nervoze uslijed pozicije koju imamo na tablici, nismo mirni. Nije lako, no radimo stvarno dobro. Mi se moramo nametnuti u utakmici', kazao je trener Hajduka.

  • +15
Gorica - Hajduk, 13. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Odlična je vijest za Vulića da su mu se treninzima vratili Tudor, Caktaš i Gyurcso koji nisu bili u konkurenciji za nastup protiv Gorice, no loša je što utakmicu s Interom zbog suspenzije (žuti kartoni) mora propusti veznjak Jradi.

Inter ne briljira na otvaranju nove sezone, no to i nije čudno jer momčad iz Zaprešića već tradicionalno doživljava velike promjene u kadru tijekom ljetnog prijelaznog roka i treneru Toplaku treba neko vrijeme da uigra brojne novopridošle igrače. Trenutno Inter dijele tek dva boda od neželjenog devetog mjesta na tablici, no pred Toplakom i njegovim igračima u nadolazećim su utakmicama direktni okršaji s prvim susjedima na tablici.

Nakon gostovanja na Poljudu momčad Intera čekaju okršaji s fenjerašem Rudešom i pretposljednjom Istrom koju je Toplakova momčad nedavno pobijedila u Kupu. U prošlom je kolu Inter podijelio bodove sa Slavenom u utakmici bez pogodaka, a zanimljivo je da je to bila prva utakmica u kojoj su vratari zaprešićke momčadi sačuvali mrežu netaknutom još od kolovoza.

  • +4
Inter Zaprešić - Slaven Belupo, 13. kolo HT Prva liga, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Toplak nije bio nezadovoljan podjelom bodova sa Slavenom.

'Bila je to tipično tvrda utakmica protiv organizirane i gusto postavljene momčadi Slavena. Jako sam zadovoljan izgledom naše momčadi. Imali smo kontrolu, no šteta je što Andrić i Mamut nisu postigli golove. Izdvajam fenomenalnu igru Muhara, kao i nastup oba stopera. Nedostajao nam je pravi Andrić, no najvažnije je da smo izgledali kao ekipa. Ovim putem treba nastaviti', kaže trener Intera.

Požalio se Toplak da mu je protiv Slavena nedostajao raspoloženi napadač Andrić, no srpski golgeter nedostajat će mu sigurno i protiv Hajduka budući da ne može nastupiti na Poljudu zbog suspenzije.

Hrvatska 1. liga

Rudeš-Gorica0:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb13103033
2.Lokomotiva1391328
3.Gorica1482426
4.Osijek1373324
5.Rijeka1356221
6.Slaven Belupo1327413
7.Hajduk1327413
8.Inter Zaprešić1332811
9.Istra 1961132389
10.Rudeš1402122

Sljedeće utakmice

10.11.Slaven Belupo-Osijek
10.11.Hajduk-Inter Zaprešić
11.11.Istra 1961-Rijeka
11.11.Lokomotiva-Dinamo Zagreb
23.11.Rudeš-Inter Zaprešić