NE PROPUSTITE

Osijek i Rijeka nastavljaju europsku avanturu; evo gdje možete gledati uzvrate

03.08.2023 u 06:09

Bionic
Reading

U četvrtak se nastavljaju europska iskušenja za naše klubove, Osijek ide u goste mađarskom ZTE-u (18.45, MAXSport 2), a Rijeka je domaćin kosovskom Dukagjiniju (20.15, MAXSport 1)

Hrvatski nogomet proživljava lijepe dane u Uefinim natjecanjima, četiri utakmice i četiri pobjede i to bez primljenog gola. Svoj posao obavio je Dinamo u 2. pretkolu Lige prvaka protiv Astane (4:0, 2:0), a sada su na redu Osijek i Rijeka koji iz prvih 90 minuta drugog pretkola Konferencijske lige imaju prednost od po 1:0 protiv svojih suparnika.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

ZTE – Osijek (18.45, MAXSport 2)

Osijek je u pobjedničkom ritmu od tri trijumfa te je stigao u Zalaegerszeg s mnogo samopouzdanja i vjere u vlastite mogućnosti. Kod kuće je nadigrao Mađare, mogao slaviti i s većom razlikom da se nisu 'ukazale' vratnice, pa ne čudi što kod prvoligaša s Drave vlada sjajna atmosfera. No rezultat od 1:0 ne može donijeti nikakvo opuštanje

'Imamo psihološku prednost od 1:0, ali očekuje nas potpuno nova utakmica. Prednost se brzo može istopiti ako u utakmicu ne uđemo fokusirani. ZTE je dobro organizirana i disciplinirana momčad, igraju dobar nogomet, pa mi moramo biti pravi svih 90 minuta. Želimo nametnuti našu igru i naš ritam, pokušat ćemo dominirati i kontrolirati utakmicu što će biti najvažnije od svega. Naravno, nadam se pozitivnom rezultatu i prolasku dalje, rekao je trener Stjepan Tomas.

'Da smo postili raniji pogodak i utakmicu odveli u drugom smjeru možda bismo došli ovdje još i mirniji, rezultat od 1:0 ne daje veliku garanciju i moramo utakmicu odraditi na najbolji mogući način, postići pogodak i kontrolirano je privesti kraju.'

  • +27
Osijek - ZTE, 2.pretkolo Konferencijske lige, 2023/24. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Šime Gržan, polivalentno krilo koje odlično igra na poziciji desnog braniča, dio karijere proveo je i u dresu ZTE-a.

'Proveo sam ovdje na posudbi pola sezone, poznajem momčad, stadion i grad, ali napominjem da imamo svoj cilj, da znamo po što smo došli ovdje i to ćemo pokušati ostvariti. Bitno je bilo doći s prednošću na uzvrat. ZTE je čvrsta i nezgodna momčad, sigurno nas očekuje teška utakmica. Ne bih govorio o suparnicima niti nekoga posebno izdvajao. Bitni smo mi, to smo pokazali u prošloj utakmici, to želimo pokazati i u ovom uzvratu i osigurati prolaz.'

Bijelo-plavi će na ZTE Areni imati i podršku 500-tinjak svojih navijača.

'Imali smo lijepu navijačku podršku navijača u prve tri utakmice ove sezone, to nam puno znači, želimo stvoriti sinergiju s navijačima jer samo tako možemo dostići još više ciljeve. S njima je puno ljepše slaviti pobjede', zaključio je Šime Gržan.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Rijeka – Dukagjini (20.15, MAXSport1)

Rijeka je obavila lavovski dio posla u Prištini, ali gosti sigurno ne dolaze s bijelom zastavom tako da u redovima domaćina pušu i na hladno, posebno nakon poraza u Jadranskom derbiju od Hajduka.

'Raspored je brz i nemilosrdan. Imamo prednost iz prve utakmice, ali naravno da ju nećemo braniti. Želimo popraviti loš dojam iz jadranskog derbija. Želimo odigrati puno energičnije, puno kombinatornije, s više rizika, hrabrije s loptom u nogama', rekao je trener Rijeke Sergej Jakirović uoči gostovanja Dukagjinija na stadionu na Rujevici.

'Osjetili smo ih na zahtjevnom terenu, vidjeli smo kako otprilike igraju. Smatram da će na Rujevici naša lopta puno brže ići, da ćemo time biti i puno opasniji. Nadam se da će tako i biti', dodao je Jakirović.

'Čeka nas teška utakmica, drugačija od one u Prištini. No, ovo će biti i posebna utakmica, s obzirom na to da se radi o stotom nastupu Rijeke u Uefinim natjecanjima. Naravno, želimo navijačima darovati pobjedu', rekao je portugalski branič u Rijekinoj momčadi Danilo Veiga.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Trener Rijeke je iznio i svoja očekivanja vezana za igru suparnika te istaknuo od koga prijeti najveća opasnost.

'Vjerujem da će oni prijetiti iz kontranapada. Jako je bitno da mi budemo strpljivi na lopti, da ne srljamo, da smo taktički odgovorni. Stavit ćemo ih pod pritisak, imat ćemo šanse, samo je pitanje hoćemo li ih realizirati. Mogli smo i tamo zabiti dva, tri gola. Nema im Merlakua koji je dobio crveni karton, a i Shabani je pod suspenzijom. To su dobri igrači, a znamo otprilike tko će ih zamijeniti. Zulfiu je nezgodan, a očekujem Januzija kao drugog napadača. Imaju tri dobra igrača u veznoj liniji, koji mogu nešto kreirati, i tu moramo biti oprezni, agresivni i čvrsti.'

  • +4
Trening Rijeke prije Dukagjinija Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL