LEGENDARNI BRAZILAC

Oscar Schmidt podvrgnut novoj operaciji tumora na mozgu

29.05.2013 u 14:28

Bionic
Reading

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena koji se nikada nije odlučio na odlazak u NBA ligu, Brazilac Oscar Schmidt (55), podvrgnut je novoj operaciji tumora na mozgu

Schmidt je operiran u bolnici u Sao Paolu, gdje mu je već 2011. godine odstranjen benigni (dobroćudni) tumor, prenosi brazilski Diario de Pernambuco. Zasada nije poznato o kakvom je tumoru ovoga puta riječ, ni je li operacija prošla u najboljem redu.

Brazilac je najbolji strijelac u košarkaškoj povijesti s gotovo 50 tisuća poena (49,737) u 29 godina igračke karijere. No, svi su poeni postignuti u brazilskoj, talijanskoj i španjolskoj ligi, jer se legendarni krilni igrač nikada nije odlučio na odlazak u najjaču ligu svijeta - NBA.

Schmidt je ušao u povijest kao jedini čovjek koji je na Olimpijskim igrama postigao preko 1000 poena, a u Seulu je 1988. godine postavio rekord u prosjeku koševa na Igrama - 42.3!

Iako nikada nije zaigrao u NBA ligi, Schmidt će u rujnu ove godine biti primljen u Kuću slavnih zajedno s ostalim velikanima ovoga sporta.