FACA U SVOM KLUBU

Osasuna angažirala trenera na Budimirovu preporuku: Jako cijenimo Budijevo mišljenje

30.05.2024 u 14:00

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac preporučio je Vicentea Morena kao novog trenera svog kluba; s njim je surađivao u Mallorci prije četiri godine. Sportski direktor Osasune kaže da je on 'beskompromisan i poznaje karakter kluba'

Sportski direktor Osasune angažirao je novog trenera Vicentea Morena nakon konzultacija s hrvatskim nogometašem Antom Budimirom jer je radio s Morenom u Mallorci prije četiri godine.

'Prva opcija nam je bio naš trener Jagoba Arrasate. No nakon što nam je rekao da neće nastaviti krenuli smo u potragu za novim trenerom', ispričao je sportski direktor Braulio Vázquez na konferenciji za medije u Pamploni.

Sastao se s nekoliko trenera, a s 49-godišnjim Morenom vidio se dva puta, u travnju i svibnju. Moreno je bio bez posla od rujna kada je otišao iz španjolskog prvoligaša Almerije.

'Napravili smo zatim analizu, promislili. Znali smo ga nogometno, ali nas je zanimalo kakav je bio u prijašnjim klubovima i kakav je osobno', rekao je Vazquez.

'Razgovarali smo s Budijem jer mu je on bio trener. Ja jako poštujem Budijevo mišljenje jer je on beskompromisan kada je potrebno uložiti napor i poznaje naš karakter', dodao je.

Nakon razgovora s 32-godišnjim hrvatskim napadačem, koji je u Osasun tri i pol godine, Vazquez je klupskom predsjedniku predložio dovođenje Morena.

Moreno, koji je bio trener Budimiru u Mallorci od siječnja 2019. do kolovoza 2020., potpisao je ugovor s Osasunom na godinu dana. Njih dvojica su su s Mallorcom bili izborili ulazak iz druge u prvu ligu.

'Sretan sam što ću opet raditi s Budimirom,' izjavio je Moreno. 'Tijekom razgovora s Osasunom nisam ga htio dovesti u nikakvu neugodnu situaciju. Tog momka jako cijenim kao profesionalca, što je očito zbog svega čime doprinosi u igri, ali prije svega ga cijenim zbog ljudskih osobina', dodao je.

Napomenuo je da je imao sreće provesti jedno dobro razdoblje s njim: 'Uvijek smo imali dobar odnos. Vjerujem da svi znate kakav je Budi, on je zahvalan dečko', rekao je.

Moreno, koji je nakon Mallorce vodio Espanyol, ispričao je anegdotu o Budimiru.

'Kada je prvi put zaigrao za hrvatsku reprezentaciju svakome od članova našeg trenerskog stožera je poklonio po jedan hrvatski dres', izjavio je. 'Čak i kada je s Osasunom došao igrati kod Espanyola donio nam je Osasunin dres, koji koristi moj sin i drži doma u svojoj kolekciji'.

'Sretan sam stoga osobno, ali dakako i u sportskom smislu, što ću se opet sresti s Budijem jer on ovdje ima težinu. Ne kažem to ja, sami ste to vidjeli ovih godina', rekao je.

Budimir je protekle sezone bio najbolji klupski strijelac sa 18 zabijenih golova, a u srijedu je primio nagradu za najboljeg igrača Osasune u izboru navijača.

'Sjajan je. Šteta što je zbog ozljeda propustio neke utakmice jer bi zabio još više golova', rekao je Moreno.