MUKE PO REJI

Osakaćeni Hajduk po pobjedu u Varaždin

12.09.2009 u 12:13

Bionic
Reading

Dvotjedna pauza je završila i Hajduk se ponovno okreće domaćim obavezama - u nedjelju bijeli pred TV kamerama gostuju u Varaždinu

Otegotna okolnost u cijeloj priči je to što Reja nije mogao iskoristiti stanku za pripreme i uigravanje momčadi, jer mu je svakodnevno nedostajalo između 10 i 15 prvotimaca.

'Ovi koji su radili, fizički i taktički su napravili korak naprijed i sukladno tome želimo vidjeti i napredak u rezultatu', rekao je Reja i dodao da je u momčadi osjetio duh požrtvovnosti i želje za dodatnim radom.

Svidjelo se novom treneru Hajduka i to što je lani baš u Varaždinu krenula pobjednička serija Hajduka i ponadao se da će tako biti i ove godine:

'Imamo puno problema, pogotovo u sredini, gdje će nam jako nedostajati iskustvo Andrića i Skoke. Zbog toga moramo više koristiti Rubila i Cernata u sredini terena. Rubilu to nije prirodna pozicija, a od Cernata bi više koristi bilo da igra prema naprijed i koristi svoju vanserijsku tehniku. Probleme u napadu pokušat ćemo zakrpati s Dujom Čopom, a u obrani s Hrvojem Vejićem, koji također nije dugo trenirao zbog ozljede.'

Rezimirajući sve što mu nedostaje, Reja i ne bi smio biti toliko optimističan. Uz Skoku, Andrića i Pezu na mjestu zadnjeg veznog, Ibričića koji nedostaje zbog žutih kartona, ozlijeđenih napadača Paraibe i Ahmada Sharbinija, viroznog Tičinovića i načetog Vejića te činjenice da su dvotjedne pripreme protekle bez većine igrača na treningu, Hajduka u tradicionalno neugodnom Varaždinu ne očekuje nimalo jednostavan zadatak.